Manifestacija Kopaonik Summer 2023
18.7.2023. | 22:58 -> 23:05 | Press | KOMENTARI (0)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Leto je pravo vreme da otkrijemo prednosti odmora na planini. Kopaonik nudi brojne sportske i zabavne sadržaje za uzbudljiv i aktivan odmor tokom najtoplijih meseci u godini. Turisti mogu uživati u različitim aktivnostima koje su deo letnje ponude: paraglajding, pešačke i biciklističke ture, adrenalinske aktivnosti (bob na šinama, zip line, tjubing), panoramska vožnja žičarom, mountain cart, planinarenje, Spa&Wellness sadržaji.

Na Kopaoniku nas u narednim danima očekuje puno zabave i avanture. Turistička organizacija Raška, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i omladine, Opštine Raška i Skijališta Srbije, uz podršku Nacionalnog parka Kopaonik, Avanturističkog centra Kopaonik, sportskog udruženja „Na sve strane“ i hotelijera sa Kopaonika, ovog leta organizuje niz programa tokom poslednja dva vikenda jula i prva dva vikenda avgusta meseca. 

Prvi program posvećen je najmlađim ljubiteljima planine. Izviđačke radionice, mađioničarski šou, dečiji kabare, druženje sa veselim klovnovima, osim zabavnog imaće i edukativni karakter. Poslednji vikend jula planiran je za održavanje sportskih manifestacija „Trail race“ i „Tri strane Kopaonika“, koje predstavljaju prave izazove za ljubitelje planine i adrenalina. Nakon aktivnog odmora i zabavno sportskih aktivnosti u toku dana, 29. jula, u Konacima, održaće se koncert Ane Štajdohar. 

Od 4. do 6. avgusta, Kopaonik će biti u boji borovnice . Turisti mogu uživati u šetnji planinskim stazama izletom do staništa borovnica, degustaciji specijaliteta od borovnica, nastupima kulturno umetničkih društava i koncertu Ivane Selakov koji će se održati 5. avgusta. Beskompromisni stand up Semira Gicića – monokomedija sa temom „Male stvari koje nas vežu“ i nastup električnog gudačkog kvarteta Dinamika Music sa kompozicijama od „baroka do roka“,  6. avgusta, sigurno će upotpuniti boravak na planini svim ljubiteljima prirodnih lepota, čistog vazduha i šumskih proizvoda.

Za mališane i roditelje Kopaonik će od 11. do 13. avgusta biti mesto dečije igre i druženja. Igre bez granica, mađioničar, žongler, klovn, led vila i led robot napraviće pravu zabavu za najmlađe posetioce. Za ljubitelje istorije, prirodnih lepota i kulturno istorijskog nasleđa, 13. avgusta biće organizovana turistička tura, kojom će se posetiti Jošanička Banja, Spomen soba Milunke Savić, Manastiri Gradac i Končul i „Spomen soba Raška - ratna prestonica Kraljevine Srbije 1915“ u Raški. 

Pozivamo vas da doživite letnju avanturu na Kopaoniku.

Pogledajte još: