Ski staze uz žičaru "Karaman greben"
Staze i žičare | KOMENTARI (2)


Tip žičare: Isklopivi šestosed Doppelmayr
Vrsta staze: 7, 7a, 7b7c
Dužina: 1440m
Visinska razlika: 165m
Vreme vožnje: 5 min

Staza spada u izuzetno lake i pogodna je za početnike i prve skijaške korake na snegu. Odmah treba napomenuti da većina ski škola ovde obučava svoje polaznike pa treba biti jako oprezan i uviđavan prema novajlijama na snegu.

Žičara polazi iz Doline sportova, a izlazi na vrh Karaman Greben. Čine je dve staze. Desna je nešto blaža na čijoj sredini se susreću dolazna odnosno odlazna prečica za stazu Mali Karaman dok nešto niže gde se spajaju obe staze nalazi se kafić NiN, u kome se možete odmoriti uz muziku i piće. Leva staza je nešto kraća i strmija. Odmah na njenom početku sa leve strane nalazi se kafić Vučija staza, a 50m ispod njega prečica koja vodi na levo ka Pajinom preslu odnosno Dubokoj I ili Mašincu. Ako krenete ovom prečicom nekih 50m niže postoji skretanje na desno i treća nova staza koja se spaja sa desnom stazom Karaman greben. Na mestu gde se spajaju leva i desna staza dolazi još jedna prečica sa Pajinog presla, preseca stazu i nastavlja prema Malom Karamanu ali je unapređenjem centra izgubila smisao.

Preko puta izlazne stanice Karaman grebena je i izalzna stanica Duboke II. Ako krenete prema njoj, ostavljajući je desno od sebe stići ćete do tanjira Kneževske Bare.

Do staze se stiže sa Doline sportova, izlaskom sa Duboke II i već pomenutom prečicom sa Malog Karamana.

U decembru 2017. godine svečano je otvorena noćna staza Karaman greben 7a. Svečano otvaranje noćne staze možete pogledati ovde >>>

 
 
 
 
Pogledajte satelitski snimak i lokaciju