Parking garaža Kopaonik
Službe | KOMENTARI (25)


Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić i direktor Javnog preduzeća Skijališta Srbije Dejan Ćika, otvorili su novu parking garažu na Kopaoniku u petak, 22. novembra 2019. godine Višeetažna parking garaža za putnička vozila predstavlja nov sadržaj ski centra Kopaonik, koji će obezbediti bolje funkcionisanje turističkog centra u toku zimske sezone, kao i bolje uslove i komfor za skijaše.

Direktor JP "Skijališta Srbije", Dejan Ćika, izjavio je da se nada boljem parkiranju na planini i poboljšanju ukupnog iskustva turista. Takođe je istakao da je u saradnji sa opštinom Raška planirana izgradnja i novih 140 parking mesta kod Sunčane doline, kao i da će se izgradnjom gondole iz Brzeća dodatno regulisati problem parkiranja u centru Kopaonika.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je uz sve veću ponudu smeštajnih objekata, Kopaoniku falio jedan ovakav "kapitalni" projekat i da je JP "Skijalište Srbije" u proteklim godinama značajno poboljšalo infrastrukturu kroz izgradnju novih staza. Napomenuo je da je cilj da se u narednom periodu poveća broj inostranih turista, čiji odnos trenutno iznosi svega 20%, Nada se da će tome doprineti i izgradnja gondole iz Brzeća čiji se početak radova očekuje naredne godine. Pored razvitka turizma u Brzeću, istakao je da se planira i razvijanje Jošaničke banje novim sadržajima.

Predsednik opštine Raška, Ignjat Rakitić izjavio je se u prethodnih 4 do 5 godina drastično povećao broj parking mesta na Kopaoniku i da će nova parking garaža značajno doprineti rešavanju problema parkiranja.

Parking garaža takođe poseduje mesta za invalide, punjače za električna vozila i dva mesta za pranje automobila. Cena žetona je 100 RSD, a pranje traje 150 sekundi.

Projekat su zajednički realizovali Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo odbrane i Javno preduzeće Skijališta Srbije. Vrednost investicije je 570 miliona dinara, a izgradnja je počela tokom leta prošle godine.  Ministarstvo Trgovine je izdvojilo 100 miliona dinara dok je ostatak izdvojen iz redovnog poslovanja JP "Skijališta Srbije". Pored planiranih 309 parking mesta u samoj garaži, ispred će biti još 60 uređenih mesta za parkiranje, pa će ceo kompleks moći da primi do 369 vozila.

Dnevna cena parkiranja zimi u garaži je 1.900 RSD, a svaki započeti sat tarifiraće se sa 150 RSD. Mesečna karta će moći da se kupi po ceni od 45.000 RSD.
 
Tokom cele letnje sezone parkiranje u garaži na Kopaoniku je 50% jeftinije. 1 čas parkiranja je 75 dinara, a za 24 časa potrebno je izdvojiti 950 dinara.

Najavljena je i dosta rigoroznija kontrola nepropisnog parkiranja te će ove zimske sezone u funkciji biti “pauk” vozilo ali i “kandže“ za blokiranje točkova.

Pročitajte još: