Sve o letnjoj sezoni na Kopaoniku, sezona se otvara u drugoj polovini juna (FOTO & VIDEO)
30.5.2023. | 20:49 | Press | KOMENTARI (21)
| | | | | |


Letnja sezona na Kopaoniku startuje u drugoj polovini juna, kada JP "Skijališta Srbije" počinju sa letnjim režimom rada. Radno vreme sadržaja tokom letnje sezone je od ponedeljka do četvrtka od 9 do 15 časova, a od petka do nedelje od 10 do 17 časova. Gondola Brzeće - Mali Karaman i veza sa centrom šestosed Karaman greben rade petkom, subotom i nedeljom u periodu od 10 do 16 časova. Korišćenje svih letnjih sadržaja prvog dana će biti besplatno.

Ovog leta na Kopaoniku je posetiocima na raspolaganju niz atraktivnih letnjih sadržaja - letnje skijanje, bob na šinama, avantura park, teretana na otvorenom, tjubing, zip-lajn, mountain cart, planinski biciklizam, alpinizam, paraglajding, streličarstvo, jahanje konja, panoramsko razgledanje žičarom i gondolom, pešačke ture, rafting Ibrom, manastirske ture… 

Na Kopaoniku je od pre tri godine moguće i letnje skijanje na lokaciji Krst, koje će raditi svakog vikenda (petak, subota i nedelja) u terminu od 10 do 17 časova. Veštačka staza dužine 900 metara pruža skijašima mogućnost skijanja tokom cele godine, simulirajući prirodne uslove snega. Pored letnje staze za skijanje JP "Skijališta Srbije" raspolaže i sa 40 planinskih bicikala sa električnim motorom (e-bike).

Od pretprošle letnje sezone omogućena je panormanska vožnja šestosedom Karaman grebeb i gondolom Brzeće - Mali karaman. Na taj način su Brzeće i centar Kopaonika međusobno povezani. Radno vreme gondole je od petka do nedelje od 10 do 16 časova, dok Mali karaman (umesto Karaman grebena) radi sat vremena duže. Cena vožnje sa obe žičare je 1300 RSD. Pored ove dve žičare, svaki dan radi i četvorosed Pančićev vrh.

Poslednje tri godine važe iste cene za sve letnje sadržaje. Cena karte za pojedinačnu vožnju gondolom za odrasle je 1.000 dinara, za decu 600 dinara, a za seniore 800 dinara. Cena pojedinačne karte za vožnju žičarom je 500 dinara, sat vremena skijanja na letnjoj stazi je 1.000 dinara, a sat vremena vožnje kartom 500 dinara, odnosno 900 dinara za isti period korišćenja e-bicikle. Pojedinačna vožnja bobom na šinama i zip-lajnom je 500 dinara, a korišćenje tjubinga je 100 dinara. Za najmlađe posetioce i ove sezone biće aktivan avantura park po ceni od 500 dinara za sat vremena korišćenja.

Od događaja tokom leta, izdvajamo Dane borovnica i Dane vrganja kao i biciklističku trku Tri strane Kopaonika i Trail race.

JKP "Putevi Raška" su od 2.6.2022. godine startovali sa naplatom parkiranja tokom letnje sezone na Kopaoniku. Cena parkinga za jedan sat je 100 dinara, dok je dnevno parkiranje 700 dinara. Naplata se vrši kod Konaka Sunčani vrhovi (60 parking mesta), a novina je da se plaćanje vrši putem SMS poruke. U garaži na Kopaoniku je na raspolaganju oko 350 parking mesta. Garaža poseduje mesta za invalide, perionicu za pranje vozila i punjače za električna vozila. Cena parkiranja za 1 čas je 150 dinara, a za 24h parkiranja 1900 dinara.

Nova letnja mapa centra
Za razliku od prethodnih godina, ove sezone neće biti organizovani Top summer vikendi sa popustima u visini od 20 posto. Još jedna novina ovog leta će biti piknik ture, gde će turisti moći da uživaju u vožnji e.bike-om, panoramskom vožnjom žičarom, obilaskom veoma atraktivnih i zanimljivih lokacija i ručkom u prirodi. Ove piknik ture će biti organizovane svake subote.


  
Centar Kopaonika
Duboka
Električni bicikli
Letnja staza
Manastir Gradac
Vodopad Jelovarnik
Metođe
Gejzir na Metođu
Mijatovića jaz
Kukavica
Spomenik u Dolini jorgovana
Izletište Đorov most
Izletište Kadijevac
Izletište Kadijevac
Izletište Kadijevac
Pešačka staza Duboka
Semeteško jezero
Semeteško jezero
Jankove bare
Jankove bare
Alpinizam na Belim stenama
Bob na šinama
Dečije igralište
Jahanje konja
Mountain cart
Paraglajding
Rafting Ibrom
Teretana na otvorenom
Tjubing
Zip-line
Nebeske stolice
Pančićev vrh
Suvo rudište
Obelisk
Dolina Jorgovana
Karaman greben

 

Pogledajte još: