Dečiji grad
Aktivni odmor na Kopaoniku | KOMENTARI (3)


JP "Skijališta Srbije" su investirala i za vreme Ski openinga otvorila "Dečiji grad" u Dolini Sportova na Kopaoniku. Na radost najmlađih posetilaca planine, pored dečijih motornih sanki i igrališta za decu, od ove ski sezone u posebno ograđenom delu u Dolini sportova nalazi se potpuno novo igralište. Veliki broj različitih elemenata za igru, koji su projektovani da budu bezbedni za decu, upotpuniće sadržaj za najmlađe.

Postavljena je kućica na naduvanje, dečiji zamak, različiti elementi za igru koji mogu da se kreću po snegu, klupe za sedenje, gusenica na naduvanje, Sneško Belić na naduvanje, kockaste puzle za sedenje, kupasti šatori, njihalice, tobogan i mnoge druge igračke.

Zbog izgradnje novog hotela na Malom jezeru, traka i tjubing staza su premeštene na novu lokaciju na Pajinom preslu odnosno na padini desno od izlazne stanice Mašinac. To je verovatno i dosta bolje rešenje jer se sada pokretna traka koristi pored tjubinga i za obuku najmlađih skijaša.  Na istoj lokaciji planiran je i restoran za najmlađe koji će se graditi tokom sledeće građevinske sezone zajedno sa još jednim poligonom na Karaman grebenu.
 
Cena ulaznice za ceo dan je: 150 RSD