Proširuju se dva vezna puta i jedna ski staza na Kopaoniku
4.5.2020. | 02:19 | Investicije | KOMENTARI (8)


JP "Skijališta Srbije" planiraju da tokom letnje ski sezone izvrše radove na proširenju dva vezna puta i jedne ski stazana lokacijama Krčmar i Duboka. U zavisnosti od stanja na terenu, uređene površine za skijanje biće širine i do 40 metara.

Na lokaciji Krčmar vrši će se proširenje veznog puta Кrčmar - Duboka 1 - dužine 285 metara i veznog put Duboka 1 - Кrčmar - dužina 440 metara.

Na lokaciji Duboka, širiće se vezni put Кneževske bare - Duboka 2 - dužine 1120 metara. Maksimalno će se ublažiti S krivina ispod žičare Duboka 2, kako bi se postigla veća bezbednost skijaša na delu gde se ukrštaju novoplanirana ski staza Duboka 2 i ovaj ski put.

Na stazi 6a (Crvena Duboka) izvršiće se nivelacija terena u zoni "skoka" (kod spoja sa ski putem Pajino preslo - Crvena Duboka), kako bi se isti uklonio i postigao kontinuiran pad ski staze. U delu od "skoka" pa do ulivanja u crnu ski stazu sa oznakom 6, u dužini od oko 565 metara, staza će se maksimalno proširiti u skladu sa mogućnostima na terenu i nagibom škarpi. 

Takođe, vršiće se i svi potrebni radovi na uklapanju ski staze 6a sa ulivom novoplanirane ski staze Duboka (6c).

Pogledajte još: