Nakon snežnih padavina, prolazno jače otopljenje sredinom sedmice (VIDEO)
9.4.2023. | 23:11 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (10)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


U narednom periodu iznad kontinenta zimska postavka sistema slabi. Anticiklon iznad Skandinavije se pomera dalje ka Rusiji i ustupa mesto ciklonu koji se probija sa Atlantika. Frontalni sistemi tog ciklona sa okeana kretaće se preko zapadnog Sredozemlja ka oblasti Italije i Balkana, pa će se promenjivo vreme u našoj široj oblasti nastaviti.

Na Kopaoniku do kraja dana dosta oblaka, uz maglovito vreme. U prvom delu dana uglavnom suvo, dok se kasnije popodne i prema večeri očekuju povremeni talasi snežnih padavina. U noćnim satima se očekuje i nešto ozbiljniji talas padavina. Vetar umeren, istočni. Maksimalna temperatura -1 stepen.

U ponedeljak još ujutru sa snegom, zatim će biti i malo Sunca. To će pokrenuti dnevni razvoj oblačnosti pa se popodne očekuje i par talasa pljuskova snega. Duvaće umeren severni i severoistočni vetar. Maksimalna temperatura do pozitivne nule.

U utorak novo prolazno naoblačenje sa severa, tokom jutra i prepodneva uz sasvim slabe povremene snežne padavine. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Maksimalna temperatura 2 stepena.

U sredu ujutru mraz, u toku dana malo do umereno oblačno uz dnevni razvoj oblačnosti, ali će se zadržati suvo. Duvaće umeren severozapadni vetar. Maksimalna temperatura 4 stepena.

U četvrtak osetno toplije. Vetar će biti u skretanju na slab do umeren, južni. U prvom delu dana dosta Sunca, dok se zatim očekuje postepeno naoblačenje sa zapada. Maksimalna temperatura do 11 stepeni.

U petak će takođe veći deo dana biti toplo i jugovo vreme, no prema kraju dana bi usledilo zahlađenje prvo sa kišom,  a zatim i sa nešto snega, uz proboj severozapadnog vetra.

Što se tiče novih snežnih padavina, skupiće se 12 do 13 cm novog snega do utorka ujutru.

Od ponedeljka 10. aprila pa dok se ne saopšti drugačije, u ski centru Kopaonik će raditi sledeći ski liftovi i žičare: Malo jezero, Krst, Pančićev vrh, Karaman greben, Mali karaman, Duboka 1, Duboka 2 (po potrebi ako se stvore gužve kod Duboke 1), Mašinac i traka u ski vrtiću. U funkciji će biti staze označene sa: 2, 3, 3a, 4, 4a, 4b, 4c, 4d, 4e, 6, 6a, 6c, 7, 7a, 7b, 7c, 8, 22. Noćno skijanje neće biti u funkciji. Radno vreme ski centra će biti od 8:30 do 15:30 časova.

Iako je prvobitno najavljeno da će od 10. aprila biti u funkciji samo Pančićev vrh, Karaman greben i Duboka 1, zajedno sa pripadajućim stazama, JP "Skijališta Srbije" će naknadno, na dnevnoj osnovi, u zavisnosti od potreba i vremenskih prilika, razmotriti mogućnost proširenja ili smanjenja rada ski staza i instalacija. 

Za infoKOP: Ivan Nikolendžić - KimiVB