Prognoza vremena za dane Ski openinga na Kopaoniku (FOTO & VIDEO)
4.12.2019. | 22:05 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (0)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Prvo ovogodišnje skijanje na Kopaoniku počinje u četvrtak, 5. decembra, kada i zvanično startuje nova skijaška sezona u Srbiji. Skijališta Srbije su za prvi dan skijanja pripremila staze Karaman greben, Malo jezero i stazu Krst, a kakvo nas vreme očekuje tokom Ski openinga pogledajte u nastavku članka.

Četvrtak:
Noć i jutro vrlo hladni, sa jačim mrazom. Minimalna temperatura -11C u prvom delu noći, zatim u laganom porastu. Tokom dana pretežno sunčano i prohladno. Vetar slab, ujutru i prepodne jugoistočni, zatim u skretanju na jugozapadni. Maksimalna temperatura će ići do negativne nule. Relativna vlažnost u najtoplijem delu dana oko 50%. 

Petak: Noć i jutro takođe hladni, ali sa blažim mrazom, minimum -5C još iz prvog dela noći. Do sredine dana ili ranog popodneva pretežno sunčano, a zatim će uslediti postepeno naoblačenje. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura 3C. Relativna vlažnost u najtoplijem delu dana oko 60%. Kasno uveče i tokom noći može biti kratkotrajne kiše i susnežice.
 
 

Subota: Još ujutru kratkotrajna slaba kiša ili susnežica, tokom dana uglavnom suvo, popodne i sa periodima sunčanog vremena. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. Minimalna temperatura 0C, maksimalna 4C. Relativna vlažnost visoka, u najtoplijem delu dana oko 85%.

Nedelja: Delimično oblačno i suvo, uz sunčane intervale. Vetar slab do umeren, jugozapadni. Minimalna temperatura 0C, maksimalna 3C. Relativna vlažnost visoka, u najtoplijem delu dana oko 85%.

Što se uslova za skijanje tiče, definitivno će najbolje biti tokom sutrašnjeg dana (četvrtak), mada će i u petak biti sasvim zadovoljavajuće. Za vikend sa druge strane značajno lošije, biće nepovoljne kombinacije temperature i povišene vlažnosti, a zbog delimično prisutne oblačnosti i same tople vazdušne mase na visini izostaće i mrazevi.

Ovogodišnja manifestacija Ski opening na Kopoaniku počinje 5. decembra i traje do 8. decembra, kada će u ovom skijalištu važiti popust od 30 posto na cenu ski karata. Skijališta Srbije će za sve ljubitelje skijanja obezbediti tokom ove maniestacije besplatno korišćenje noćne staze uz važeću bilo koju kartu od poludnevne do četvorodnevne (važi za sve karte). 

Ski centar će od četvrtka raditi od 9 do 15.30 časova, dok će noćna staza biti otvorena od 18 do 22 časa.
 
 
Za infoKOP: Ivan Nikolendžić - KimiVB
 

Pogledajte još: