Stiglo novo zahlađenje sa snegom na Kopaonik (FOTO & VIDEO)
3.4.2020. | 04:57 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (9)


Svedoci smo toga da se prave zimske postavke sistema nad Evropom dešavaju tek sada, u poslednjih 10-ak dana. U tom ritmu nastaviće se i narednih par dana. Snažan anticiklon na severu Atlantika otvorio je vrata nagomilanoj hladnoći iz Skandinavije da se spusti do centralne Evrope, a zatim i dalje ka istoku Evrope i oblasti Balkana.

U centralnim, južnim i istočnim predelima Balkana se, uz hladnoću, očekuju i snežne padavine usled formiranja  plitkog centra ciklona u južnom Jadranu, koji će se brzo premeštati ka Egejskom moru.Što se Kopaonika tiče, u ponedeljak se očekuje pretežno sunčano vreme tokom većeg dela dana. Kasno popodne se očekuje postepeno naoblačenje, a sa njim će početi da pristiže i hladniji vazduh sa severa, uz pojačanje vetra. Maksimalna temperatura 4°C.

U utorak oblačno, veći deo dana mahom uz provejavanje snega. Biće i magle. Duvaće umeren do jak severni vetar. Maksimalna temperatura -5°C. Konkretniji početak padavina će uslediti od večernjih časova.

U sredu oblačno sa snegom, nešto jače padavine se očekuju u prvom delu dana. Duvaće jak istočni i severoistočni vetar, pa će na momente biti prave vejavice. Maksimalna temperatura -7°C.

U četvrtak smirivanje situacije, nakon još nešto oblaka rano ujutru se očekuje razvedravanje. Duvaće slab jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura 0°C.

U petak nakon hladnog jutra sa mrazom takođe pretežno sunčano. Duvaće slab jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura 3°C.

U subotu umereno oblačno, uz sunčane intervale ali suvo. Duvaće umeren severni i severoistočni vetar. Maksimalna temperatura 2°C.

Što se tiče snežnih padavina, očekuje se da padne 18 do 19 cm novog snega.
 


Za infoKOP: Ivan Nikolendžić - KimiVB