Pad temperature od srede, u četvrtak i prolazni talas snega (FOTO & VIDEO)
17.2.2020. | 12:09 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (5)


Apsolutno ništa novo se ne dešava nad opštom cirkulacijom sistema nad Evropom. I dalje dominacija jake zonalne struje, sa serijom izuzetno jakih ciklona severom Atlantika, a što je posledica izraženog polarnog vorteksa. Južnije, na nižim širinama je greben anticiklona, koji retki frontovi sa okeana tek nakratko naruše. Jedan takav, nešto izraženiji uticaće na vreme iznad naših krajeva između srede i četvrtka i u četvrtak do drugog dela dana.

Što se Kopaonika tiče, nakon jutarnjeg mraza, u ponedeljak sunčan i najtopliji dan u ovoj sedmici, sa maksimalnom temperaturom koja će biti dvocifrena i iznosiće 11°C. Srećom, relativna vlažnost biće veoma niska, svega oko 15%. Duvaće slab jugoistočni vetar.

U utorak
hladnije, uz vetar u skretanju na severne pravce. Biće i dalje pretežno sunčano, tek krajem dana se očekuje prolazno naoblačenje. Kasno uveče i noću uz tu oblačnost biće i magle. Maksimalna temperatura 3°C.

U sredu pretežno oblačno i suvo, mada će biti i sunčanih intervala. Vetar slab, istočni. Maksimalna temperatura 1°C. U prvom delu noći između srede i četvrtka očekuje se početak snežnih padavina.

U četvrtak oblačno sa snegom, konkretnijim u prvom delu dana. Biće osetno hladnije, uz umeren severni i severoistočni vetar. Padavine od sredine dana u slabljenju. Kasnije uveče prestanak padavina. Maksimalna temperatura -6°C.

U petak umereno oblačno i suvo, uz sunčane intervale. Vetar slab, severni i severozapadni. Maksimalna temperatura -2°C.

U subotu prolazno naoblačenje, ujutru uz provejavanje snega, dok se prema kraju dana očekuje razvedravanje. Vetar umeren, severozapadni. Maksimalna temperatura -2°C.

U nedelju nakon jutarnjeg mraza, tokom dana pretežno sunčano i toplije, uz slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura do 5°C.

Što se snežnih padavina tiče, očekuje se 13 do 14 cm snega.Za infoKOP: Ivan Nikolendžić - KimiVB