U utorak i u petak novi talas snežnih padavina
11.2.2020. | 00:24 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (0)


Što se tiče sinoptičke situacije iznad Evrope, apsolutno sve ostaje u znaku dominacije ciklona sa Atlantika i zonalnih strujanja. Frontalni sistemi tih ciklona prelaziće narednih dana preko centralnih delova kontinenta i Balkana, pa se očekuju česta prolazna naoblačenja. Znatno toplije od proseka biće na jugu Mediterana, i u Rusiji, dok se iznad preostalog dela kontinenta očekuju manja pozitivna odstupanja, ali svakako bez pravih zimskih temperatura.

Što se Kopaonika tiče, sutra prvi deo dana suvo, prepodne i uz nešto sunčanih intervala. Zatim se kasnije popodne očekuje dolazak vrlo "uske" padavinske oblačnosti u sklopu brzog hladnog fronta koji se spušta sa severozapada, koja će nakratko doneti sneg i pljuskove snega , a moguća je i grmljavina. Vetar će biti u skretanju na jak, severni i severozapadni pri samom prelasku fronta, uz pad temperature. Brzo se očekuje smirivanje padavina, pa će sneg do kraja dana samo provejavati. Maksimalna temperatura 3°C.

U sredu pretežno oblačno, još ujutru i prepodne biće projevanja snega, dok su prema kraju dana mogući i kraći sunčani periodi. Vetar slab, severni i severoistočni. Maksimalna temperatura -3°C.

U četvrtak suvo, uz prolazno slabije naoblačenje tokom dana. Vetar slab do umeren, jugozapadni. Maksimalna temperatura 0°C.

U petak postepeno naoblačenje od jutra sa zapada, a od sredine dana i snežne padavine. Vetar slab, prepodne južni i jugoistočni, popodne u skretanju na severozapadni, uz pad temperature. Maksimalna temperatura 1°C.

U subotu još ujutru i prepodne sa provejavanjem snega, dok se kasnije prema kraju dana očekuje postepeno razvedravanje. Duvaće umeren severni vetar. Maksimalna temperatura -3°C.

U nedelju pretežno sunčano i toplije, kao uvod u još jedan topliji period na planini. Duvaće slab južni i jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura 3°C.

Što se snežnih padavina tiče, sutra se očekuje 3 do 4 cm, a u petak 10 do 11cm.

Za infoKOP: Ivan Nikolendžić - KimiVB