Obilne snežne padavine kao glavna karakteristika ove nedelje na Kopaoniku

2.3.2015. | 17:48 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (4)

U ponedeljk uveče i tokom noćnih sati očekuje se brzi prelazak hladnog fronta sa severozapada Evrope. Obzirom na povoljna strujanja sa severozapada, za kratko vreme može se očekivati i do 15cm snežnih padavina. Moguće su konvektivne padavine pa čak i grmljavina. Vetar će okrenuti smer na severozapadni, uz jake udare pri dolasku fronta na Kopaonik.

U utorak hladnije, uz vetrove sa severozapada i uz promenjivo vreme. Prepodne se može očekivati dosta sunčanih intervala, a zatim sredinom dana uz razvoj oblaka može biti po koji prolazni pljusak snega.

Sreda će osvanuti vedra ali će tokom dana pristizati sve više oblaka sa zapada kao rezultat nove promene vremena. Prolazno će nešto otopliti uz jugozapadne vetrove. Već u kasnim večernjim i noćnim satima ka četvrtku ponovo će postepeno pristići padavine sa zapada.

U četvrtak se očekije obilan sneg, po sadašnjim prognozama i preko 25cm snežnih padavina. Prema kraju dana biće sve hladnije uz advekciju hladnijeg vazduha sa severa. Vetar se o;ekuje da prepodne bude istočni, a zatim u skretanju na severni i severoistočni.

U petak se takođe očekuje nastavak snežnih padavina i to jačih mahom prepodne. Temperatura će biti u daljenjem padu uz sve jače vetrove sa severa.

Po svemu sudeći i dani vikenda će doneti snežne padavine ali slabog intenziteta uz zadržavanje znatno hladnijeg i vetrovitijeg vremena.

Za infoKOP Ivan Nikolendžić - KimiVB