WIFI, elektronske table, radio Kopaonik, nova stepeništa...
17.12.2014. | 22:32 -> 18.12. | 11:46 | Investicije | KOMENTARI (5)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Veliki investicioni radovi na Kopaoniku u vidu dve nove isklopive žičare sa haubama i grejačima Krčmar i Gvozdac su pri kraju. Čini se da smo malo zanemarili i druge, naravno dosta manje, investicione radove na skijalištu koji će takođe doprineti većem konforu skijašima i borderima. U ovoj ski sezoni očekuju nas novi WiFi hot spotovi, elektronske table, radio Kopaonik, nova stepeništa, merači brzina i još mnogo toga.

Zajedno sa izgradnjom dva nova šestoseda Krčmar i Gvozdac, uz pomenute žičare, a u saradnji sa Telekomom Srbija svim skijašima će biti omogućen besplatan WiFi internet. Trasa ovih žičara je pokrivena novim video nadzorom pa se u skorijoj budućnosti mogu očekivati i web kamere sa lokacija Krčmar i Gvozdac.

Obzirom da su pripadajuće staze uz nove žičare dobile FIS sertifikate za održavanje međunarodnih takmičenja, sprovedena je optika duž čitave trase Gvozdca. Gvozdac koji je sada duži za nekih 400m, u decembru mesecu obići će i tehnicki delegat FIS-a, a nakon tog obilska i puštanja u rad novih žičara početkom januara mogu se očekivati i prva takmičenja. 

Uz sve predhodno navedeno Gvozdac i Krčmar će dobiti i merače brzina te će se pridužiti stazama Crna Duboka i Sunčana dolina koji već poseduju isti sistem merenja brzine.

Kako napreduju radovi na žičarama Gvozdac i Krčmar možete pratiti ovde >>>
Podsetimo se kako smo svi mi zajedno (uredništvo i posetioci web portala infoKOP) doprineli da žičara Gvozdac bude izgrađena >>>

Dolina sportova kao centralno mesto i polazna tačka svih skijaša dobila je nove elektronske informativne table kod Zip lajna i restorana Novak. Radi lakšeg prilaza skijaša, u Dolini sportova je izgrađeno novo široko drveno stepenište pored polaza nekadašenjeg "jednoseda". Narednih dana se može očekivati i još jedan zabavan sadržaj u Dolini sportova u vidu Snow ball kugle.

Pored pomenutih novih elektornskih tabli JP "Skijališta Srbije" su u saradnji sa S radio stanicom organizovala i radio Kopaonik odnosno posebno prilagođen muzički i informativni program skijašima i borderima. Putem audio sistema koji su sastavni deo novih instalacija, skijaši će periodično biti obaveštavani o prohodnosti staza i radu žičara ali i svim drugim bitnim podacima vezanim za rad skijališta Kopaonik.

Izlazna stanica ski lifta Malo jezero je produžena nekih 50 metara. Time je omogućen lakši pristup instalaciji i stazama na Sunčanoj dolina. Pokretna traka na Jarmu, čiji je cilj takođe lakši pristup žičarama ali na Jaramu i Gobelji biće montirana tokom ove ski sezone.

Na inicijativu infoKOP sajta Skijališta Srbije su krenula sa realizacijom proširenja postojećih staza na Kopaoniku. Za ovu ski sezonu proširene su najfrekventnije ski staze Karaman greben - 7, Pančićev vrh - 4b i vezna staza Karaman greben - Mali karaman.

I za kraj pogledajte takstativno šta je sve urađeno za predstojeću ski sezonu 2014/2015. na Kopaoniku:

- Gvozdac šestosed žičara sa haubama i grejačima
- Krčmar šestosed žičara sa haubama i grejačima
- Produžetak staze Gvozdac
- Merači brzine skijaša na Krčmaru i Gvozdacu
- Pokretna traka na Jarmu (biće postavljena u toku sezone)
- Proširenje staza 7, 4b, kao i vezne staze Karaman Greben - Mali Karaman
- Stepenište pored Zvrka do Doline Sportova - lakši silazak gostiju
- Snow ball (uskoro u Dolini sportova)
- Prodajno mesto u Jolly Kopu
- Dve info elektronske table u Dolini Sportova, pored zipa lajna i kod hotela Granda
- WiFi internet na Krčmaru i Gvozdacu
- Kamere na stazama Krčmar i Gvozdac (po 2) koje pokrivaju i delove staza I trase žičare
- Fis Homologizacija staza Krčmar, Gvozdac I Ledenice
- Radio Kopaonik - prilagođen muzički i informativni program skijašima i borderima