Vasa Micić i polaznici kampa Yubac na treningu u sportskoj sali hotela Grand
20.7.2022. | 03:16 -> 03:19 | PR | KOMENTARI (0)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Kopaonik je u letnjim mesecima, privlačan kako turistima koji u njemu nalaze svoj raj u prirodi, tako i profesionalnim sportistima, klubovima i kampovima koji ovde nailaze na savršene uslove za trening i boravak istovremeno mlađih i iskusnih sportista. Čist planinski vazduh, veliki broj sunčanih sati i povoljna klima razlozi su zbog kojih vrhunski sportisti baš ovu planinu biraju za svoje pripreme, kao i hotel Grand Kopaonik zbog nenadmašnih sportskih sadržaja.

Pored vrhunskog komfora, sportistima su na raspolaganju otvoreni i zatvoreni bazen, kao i spa i wellness sadržaji na 2000m2 , prostrana teretana ali i sportska sala jedina te vrste na Kopaoniku sa površinom od 1000m2 i terenima za odbojku, rukomet, košarku i mali fudbal. Samim tim, ovaj hotel je već tradicionalni domaćin sportistima i ekipama koje za svoje pripreme biraju baš Kopaonik, a mnogi od njih su upravo sa ovog mesta otišli na brojna svetska takmičenja, neretko se vraćajući sa najvećim priznanjima.

Neki od njih su i polaznici košarkaškog kampa Yubac koji već više od 30 godina dolaze u ovaj kamp kako bi napravili prve korake sa košarkaškom loptom, unapredili sebe i svoje košarkaške sposobnosti. I ove godine, igru pod obručom vežbali su u sportskoj dvorani hotela Grand gde im je pokazni trening održao naš proslavljeni košarkaš. 

Jedan od polaznika ovog kampa, a sada i njegov suvlasnik, najkorisniji igrač Fajnal fora i MVP Evrolige Vasilije Micić svaki svoj slobodni trenutak provodi na Kopaoniku, budući da je na ovoj planini i odrastao. 

"Na Kopaonik se uvek rado vraćam i koristim svaku priliku da dođem i treniram, kao i da budem deo kampa u kom sam napravio prve sportske korake. Za razliku od prethodnih godina, ove godine sam postao i partner u YUBAC kampu, spojio sam lepo i korisno s obzirom na to da imam prelepe uspomene odavde koje su me i motivisale da pokrenem novu priču u saradnji sa Milanom Opačićem, u cilju razvijanja sporta na ovoj planini“, rekao je Micić.

Kako je naveo, kamp je idealno mesto gde deca mogu da naprave prve košarkaške korake, ali i da se upoznaju, druže, izgrade nova prijateljstva i uživaju u igri. 

"Takav duh gajim od detinjstva, dečji duh za igrom, i to me i dalje tera da napredujem, ali i da uživam u košarci”, kazao je on navodeći da mu je posebno važno što ima priliku da drži treninge polaznicima kampa.

Naglašava da mu je cilj da ih motiviše kroz igru, ali i ističe koliko su bitni uslovi za dobar razvoj mladih sportista. 

"Cilj mi je da ih kroz igru motivišem, ali i da se oslobode, da mogu da me pitaju sve što će im pomoći u budućnosti kako bi ostvarili svoje snove. Kopaonik je sjajno mesto za pripreme, a od osnivanja kampa imamo i podršku hotela Grand Kopaonik koji nam je omogućio korišćenje sale i bazena za decu, te smo im i na taj način pružili sjajne uslove za trening“, naglasio je on.

Iako ga čekaju pripreme za EP kojima se jako raduje, Vasilije Micić se trudi da svaki slobodan trenutak provede u hotelu Grand i Kopaoniku gde je zavoleo košarku, ali i napravio prve korake na svom šampionskom putu.

Fotografije: Andrej Nihil