Veče Kopaonika
23.11.2012. | 13:17 -> 13:20 | Press | KOMENTARI (0)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


      Povodom predstojeće zimske sezone, u hotelu Tulip INN Putnik Beograd, upriličeno je koktel veče sa prezentacijom svih noviteta koji očekuju ljubitelje zimskih sportova na srpskoj planinskoj lepotici. Domaćini JP Skijališta Srbije, MK Mountain Resort i ATD Putnik AD predstavili su medijima i turističkim agencijama ponudu za ski sezonu na Kopaoniku. Pored brojinih medija koktelu su prisustvovali i predstavnici sajta infoKOP.net.
      Na lokalitetu Gobelja završena je izgradnja sistema za veštačko osnežavanje. Lokalitet čine osam staza i ski puteva, pokriven je sistemom za veštačko osnežavanje, a ovaj deo skijališta pokriva više od 44 mobilnih i fiksnih topova, kao i lansera. Na istom delu ski centra urađene su i nove staze, srednje i teške kategorije, dužine 1.5 kilometara, od kojih se jedna staza neće tabati i služiće za free ride. Završetkom izgradnje sistema za proizvodnju veštačkog snega i instalacijom  cevovoda dužine 5.400 metara na Gobelji, 97 odsto ski centra Kopaonik pokriven je sistemom za veštačko osnežavanje.
      Takođe, urađena je i nova vodoakumulacija Crvene bare iz koje će se crpiti voda za veštački sneg. Kapacitet ovog jezera je 9.500 m³.
      Za ovu sezonu, urađena su i dva nova vezna ski puta: Duboka 2 - Kneževske bare i Gvozdac – Ledenice, a postavljeni su i radari (merači brzine) na stazama Duboka i Sunčana dolina. Na stazi Marine vode postavljen je sistem za merenje vremena na kome će skijaši i borderi moći da izmere svoje prolazno vreme. Skijališta Srbije su otvorila i tri nova prodajna mesta na Kopaoniku, koja se nalaze u Upravnoj zgradi preduzeća.
      Od ove sezone Skijališta po prvi put organizuju razne promocije u okviru kojih će skijaši imati brojne pogodnosti u vidu popusta na smeštaj, ski školu i ski kartu. Skijaši i borderi će moći da se odluče za porodičnu nedelju (20. – 27. januar), nedelju za parove (3. – 10. februar), ali i za žensku nedelju (3. – 10. mart), gde pripadnice lepšeg pola očekuju brojna iznenađenja i aktivnosti. Neki od partnera u akcijama su: MK Mountain Resort, Junior, Jat, Kraljevi čardaci, Putnik, La shoula di schi i ski renta, izjavio je Dejan Ljevnaić, v.d.generalnog direktora JP "Skijališta Srbije".
      Kompletan smeštajni kapacitet hotela Grand**** i apartmanskog kompleksa Konaci**** je u potpunosti renoviran i opremljen u skladu sa najvišim hotelskim standardima. U hotelu Grand kompletno je renovirana i recepcija i obavljeni su radovi u sklopu wellness i spa centra. Izgrađen je novi spoljni bazen sa jacuzzijem, koji će imati toplu vezu sa zatvorenim bazenom u hotelu Grand, što će biti posebno interesantno za naš goste tokom zimske sezone. Ukupna vrednost investicije u modernizaciju najvećeg hotelskog kompleksa na Kopaoniku, u poslednje tri godine iznosi 20 mil. evra. Za goste hotela Angella usluge dečijeg kluba- animacija i profesionalna briga o deci, kao i kompletan baby program biće uključene u cenu smeštaja u toku cele zimske sezone, kao i wellness & spa sadržaji. U periodu od 6-9. decembra, u saradnji sa JP Skijališta Srbiije, treću godinu za redom organizujemo manifestaciju SKI OPENING KOPAONIK. Najavljeni su koncerti, sportska takmičenja i brojne vredne nagrade. Prošle godine, Kopaonik je u toku manifestacije Ski Opening, posetilo više od 5000 gostiju, dok se ove godine očekuje i duplo više gostiju iz zemlje i regiona. MK Mountain Resort je i ove godine za svoje goste obezbedio dvodnevni gratis ski pass u toku prvog ski & snowboard vikenda na Kopaoniku. Paket od 4 dana/ 3 noći u Apartmanima Konaci**** deluxe iznosi 59 eura po osobi. Prodaja aranžmana za zimsku sezonu uveliko traje. Cene smeštaja ostale su nivou prošlogodišnjih, zbog čega već sada beležimo porast od 10% u prodaji, u odnosu na proteklu zimsku sezonu, rekao je Nikola Avram, generalni direktor MK Mountain Resorta.
      I ove zimske sezone ATD PUTNIK AD je izašao sa ponudom svoja dva hotela na Kopaoniku, hotela CLUB A  i hotela PUTNIK. Hotel Club A sa autentičnim šarmom planinskog ambijenta, smešten je na samo nekoliko metara od samog turističkog centra Kopaonika. Hotel Putnik Kopaonik je smešten u Sunčanoj dolini, najlepšem delu Kopaonika, na 1.650 metara nadmorske visine. Tradicionalna srpska kuhinja, koja se služi u restoranu, je jedan od zaštitnih znakova hotela. Ljubitelji zimskih sportova se mogu dobro uređenom stazom dovesti sa Pančićevog vrha do hotela i od hotela do nove 4-sedežnice Sunčana dolina. Na Ski Salonu u Moskvi od 02 - 04 novembra 2012 godine kompanija ATD PUTNIKA AD je uspešno predstavila ski centar Kopaonik kao i ponudu svojih hotela. Posetioci sajma mogli su da se upoznaju sa sa prednostima i karakteristikama najvećeg srpskog skijaškog centra kao i sa mogućnostima koje pružaju hotel Club A i hotel Putnik za smeštaj gostiju i ugodan boravak na najlepšoj planini Srbije. Obzirom da je ponuda Kopaonika već treći put prisutna na ovom specijalizovanom ski sajmu u Moskvi očekujemo veći broj ruskih turista čije se prisustvo na Kopaoniku povećava iz sezone u sezonu, rekao je  Aleksandar Denisov, generalni direktor ATD Putnik.
      Od ove godine ATD PUTNIK AD je omogucio svojim klijetima da putem sajta www.putnik.com rezervišu i plate svoj boravak u hotelima Club A i Putnik Kopaonik korišćenjem platnih kartica ili ukoliko to gost želi putem bankovnih transfera. Proces rezervisanja i plaćanja platnim karticama je krajnje pojednostavljen i sastoji se iz 5 koraka koji gostu maksimalno skracuju vreme potrebno za rezervisanje usluga hotela.