Planinski biciklizam
27.7.2012. | 09:41 | Ostale novosti | KOMENTARI (5)


      Svi znamo da je aktivan odmor najbolje iskorišćen odmor, kada vam svaki dan prođe u novom uzbuđenju. Ove sezone, prvi put na Kopaoniku, organizovane su rute za planinski biciklizam.
      Čuveni planinski bicikli voziće se po specijalno određenim trasama, a za one koji su već na planini i odluče da provozaju bicikl, organizovana je renta u samom centru Kopaonika.
      Klikom na opširnije možete videti rute za rute za planinski biciklizam

Suvo rudište - Ruta kreće od polaza žičare Pančićev vrh, kreće se ka rudniku Suva ruda, stazom Sunčana dolina, pored tehničke baze, staza Malo jezero i Krst, do Doline sportova - dužina rute je 3,3 km, tip: makadam/asfaltni put/zemljani put, težina rute je 2/5.

 
 

Pančićev vrh - Ruta kreće od izlaza žičare Pančićev vrh, preko staze 4/6/4, Pajinog presla, staze Mašinac do Doline sportova - dužina rute 2,2 km, tip rute: zatravljeni put/makadam/zemljani put, težina rute je 4/5.

 
 

Pre korišćenja biciklističkih ruta, neophodno je da budete upućeni u pravila ponašanja prilikom planinskog biciklizma, kao i da potpišete izjavu o preuzimanju rizika. Izjave se nalaze na sajtu kao i na prodajnom mestu kod polaza žičare Pančićev vrh.

U centru Kopaonika (na samom polazu žičare Pančićev vrh) moguće je rentirati bicikle, a prevoz do Pančićevog vrha omogućen je žičarom na koju su postavljeni specijalni nosači za prevoz bicikala.
 


 Izjava o preuzimanju rizika za planinski biciklizam
 Izjava o preuzimanju rizika za planinski biciklizam roditeljska
 Pravila ponašanja