Državno prvenstvo u fristajl ski i snoubord disciplinama - ’’SAMO KARV’’
6.4.2010. | 08:45 -> 08:48 | Takmičenja | KOMENTARI (0)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


      Pred sam kraj sezone 18. i 19. marta, u organizaciji kluba ekstremnih sportova ’’Zubski Rt’’, na Kopaoniku je održano Državno prvenstvo u fristajl ski i snoubord disciplinama pod nazivom ’’SAMO KARV’’.
          Prvi dan prvenstva u snoubordu ispraćen je uzvicima ushićenja i tapšanja publike. Takmičari su odmerili snage u slop stajl ski i snoubord disciplinama, među kojima su bili boksovi, gelenderi i rejl uz obaveznu kombinaciju sa skokovima. U kategoriji cicibani najbolji je bio i pored polomljene ruke Njegoš Šolak. Nakon najmlađih takmičara, u izvođenju trikova nadmetali su se pioniri od kojih je zlatnu medalju osvojio Mateja Stevanović.
          Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni takmičenmje juniora u kome je pobedu odneo Petar Jovanović.
          Najveća tenzija bila je tokom nadmetanja seniora, a u ženskoj konkurenciji najbolje trikove prema oceni sudija iznela je Iva Vavić, postavši najbolja predstavnica fristajl stila u bordu. Drugo mesto zauzela je Senka Bajić.
          U teškoj seniorskoj konkurenciji koja je okupila najveštije snoubordere, titulu državnog šampiona poneo je Filip Filipović, dok su drugo i treće mesto zauzeli Miljan Bošković i Andrija Ćeranić.
          Po prvi put u našoj zemlji održano je i takmičenje u fristajl skijanju gde su skijaši pokazali da u izvođenju trikova mogu da stanu rame uz rame sa borderima. Iva Vavić, državna šampionka u snoubordu od ove godine, pokazala je podjednaku spremnost i u izvođenju trikova na skijama, tako da je još jedna zlatna medalja otišla u njene ruke, dok je drugu poziciju zauzela Mila Đorđević. Za najboljeg fristajl skijaša proglašen Filip Kostić, drugo mesto osvojio je Vladimir Petrović a treće Milan Dukić.
          Drugi i poslednji dan državnog prvenstva u fristajl ski i snoubord disciplinama u pod nazivom ’’SAMO KARV’’  pored dobrog vremena i izuzetne posećenosti, obeležili su i novi šampioni u Big Er (Big Air) disciplini. 
          U juniorskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je Petar Jovanović. U kategoriji deca Matija Stevanović pokazao se kao najbolji talenat u atraktivnim skokovima, a u kategoriji ciciban najbolji predstavnik je Božidar Glumac.
          Ovoga puta, u seniorskoj konkurenciji Filip Filipović ostavio je iza sebe drugoplasiranog Andriju Ćeranića i trećeplasiranog Miljana Boškovića. U ženskoj konkureciji ponovo su zablistale Iva Vavić i Senka Pajić.
          U fristajl skijanju u Big Eru u muškoj konkurenciji pobedio je Filip Kostić postavši državni prvak u ovoj kategoriji, dok su drugo i treće mesto zauzeli Vladimir Petrović i Borko Miladinović.
U ženskoj kategoriji Iva Vavić osvaja još jednu zlatnu medalju a u stopu je prati zauzevši drugo mesto Mila Đorđević.
          Pokrovitelji takmičenja bili su ’’Burn’’, ’’Beosport’’ sa brendovima (O’Neill, Smith, Salomon, Atomic), ’’Solution’’, ’’eMadia’’ i ’’Solution studio’’, MK grupa, BRP i Keske Company, TV KOP, Skijališta Srbije, Restoran ’’Milagro’’, ’’Media Bridge’’, „RIP CURL“ i „SBB“.
autori: Višnja Jovanović i Jovana Simonović