Expozim 2009
12.11.2009. | 10:26 -> 29.11. | 19:32 | Ostale novosti | KOMENTARI (9)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


      Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije EXPO – ZIM, događaj kojim tradicionalno u Srbiji počinje zimska sportska i turistička sezona, biće organizovan od 3. do 6. decembra u halama 1 i 1a Beogradskog sajma, uz učešće više od 85 izlagača, na površini od 5000 kvadratnih metara izlagačkog prostora. Na sajmu će učestvovati najveći domaći uvoznici i proizvođači zimske sportske opreme, zastupnici najpoznatijih svetskih brendova, zimski turistički centri, skijališta, najpoznatije domaće i brojne inostrane turističke agencije, hoteli, odmarališta, banje i druge destinacije. Posetioci sajma EXPO – ZIM, koji ove godine, u saradnji sa asocijacijom SPORT ZA SVE, organizujemo 24. put na Beogradskom sajmu, moći će da vide impresivnu izlagačku ponudu, kupe novu i razmene ili servisiraju polovnu sportsku opremu i na jednom mestu pogledaju ponudu najpoznatijih turističkih agencija za predstojeću zimu, novogodišnje i božićne praznike.
      Ljubitelji snežnih vrhova i zimskih sportova, čiji broj poslednjih godina, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, u našoj zemlji raste bez prestanka, imaće priliku da još jednom u najvećoj hali Beogradskog sajma provere svoje planove i probaju nove modele i najpoznatijih svetskih proizvođača zimske sportske opreme.
      Sportska oprema, odeća, galanterija, oprema za planinarenje i kampovanje, skijališta, zimski ski centri i ponuda turističkih agencija biće izloženi u hali 1, dok će razmena, servisiranje, reparacija i montaža polovne opreme biti u hali 1a. 
      U segmentu zimske sportske opreme posetiocima sajma EXPO – ZIM biće predstavljeno sve najnovije iz ove oblasti, skijaška, planinarska, fitnes i kamp oprema najpoznatijih svetskih proizvođača, najnoviji modeli skija, snow bordova, cipela, vezova, sanki, kombinezona, rukavica, kapa, naočara. Posebno će biti atraktivna ponuda vozila, opreme i sredstava za bezbedniju vožnju u zimskim uslovima.
Kao i ranijih godina, posetioci sajma EXPO – ZIM moći će u hali 1a Beogradskog sajma da razmene ili servisiraju svoju polovnu zimsku sportsku opremu. 
      U turističkom segmentu ovogodišnjeg EXPO – ZIM–a, predstaviće se 25 najvećih domaćih turističkih sgencija, sa ponudom najatraktivnijih aranžmana za predstojeću zimsku sezonu, koja uključuje i odgovarajuće popuste i pogodnosti za posetioce. Skijališta Srbije svakog dana sajma predstaviće po jedan srpski zimski centar. Prvi put na sajmu EXPO – ZIM predstaviće se turistička organizacija Maribor, ski staza Mećavnik, a Olimpijski centar Jahorina, koji prvi put ima objedinjenu turističku ponudu za posetioce ovog sajma, predstaviće novi šestosed za svoju žičaru na ovoj planini.
      Na sajmu će, kao i prošle godine, svoje planine i skijališta predstaviti Turistička organizacija Austrije.
      Pojedine turističke agencije i distributeri sportske opreme odobravaće posetiocima ovog sajma popust na svoje aranžmane od 10 – 30 %, dok će Skijališta Srbije odobravati ekskluzivan popust od 10 % za ski pas na Kopaoniku.
      U okviru pratećeg programa ovogodišnjeg sajma EXPO - ZIM asocijacija SPORT ZA SVE, u saradnji sa Planinarskim savezom Srbije i Fakultetom za fizičku kulturu organizovaće u subotu, 5. decembra tribinu pod nazivom “Bezbednost na ski stazama”, biće organizovana humanitarna akcija prikupljanja dečijih skija i ski cipela za decu iz Centra dečijih letovališta Mitrovac na Tari. Prvog dana sajma u klubu SUNSET biće organizovano Belo veče, a tokom celog trajanja sajma EXPO - ZIM radiće Informativno savetodavni centar u kome će gostovati poznati sportisti i eksperti za zimske sportove.
      Svečano otvaranje ovogodišnjeg sajma EXPO – ZIM biće u četvrtak, 3. decembra u 12 h, u hali 1 Beogradskog sajma.