Leto na Kopaoniku u znaku trail trčanja (27.7.2024.)
7.6.2024. | 00:35 | Press | KOMENTARI (0)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Deveto izdanje brdske trke “Trail race Kopaonik” zakazano je za 27. jul 2024. godine, a sudeći po trenutnom broju prijava, očekuje se preko 5000 posetilaca Kopaonika koji će imati priliku da uživaju u čarima prirode i ovom nesvakidašnjem sportskom događaju. 

Tokom vikenda, 27 i 28. jula, pored samih trka organizovan je i veliki sajam na otvorenom gde će se svi posetioci imati priliku da se upoznaju i druže se velikim brojem izlagača koji podržavaju sport i zdrav način života, ali da budu deo zanimljivog kulturno-umetničkog programa. 

Staze “7k Kopaonika” i “15k Kopaonika” i ove godine prolaziće nekim od najlepših predela Nacionalnog parka i pružiće učesnicima mogućnost da otkriju neke od skrivenih kutaka koje park pruža svojim posetiocima.   

Za one učesnike koji bi po prvi put da se oprobaju u trail avanturi i da zamene asfaltnu podlogu za šumsku, staza dužine 7km biće odličan izbor, dok je za učesnike koji imaju u nogama veći broj pretrčanih kilometara staza dužine 15km odličan izbor. 

Start trke je u Dolini sportova u 11 časova, odakle i jedna i druga staza vode put Gljivarske staze gde se učesnici razdvajaju na dve grupe. Staza “7k Kopaonika” nastaviće put Crvenih bara i ka izletištu Markov kamen, a staza “15k Kopaonika” nastavlja ka vrhu Gobelja. Nakon uspešno savladanog uspona učesnike trke 15k, staza vodi do jednog od najlepših vidikovaca u pravcu Male Gobelje, odakle svoj put nastavljaju u pravcu Mekih presedla i Crvenih bara gde se obe staze ponovo spajaju do cilja u Dolini sportova. 

Trka za najmlađe Trail race kids startuje u 16 časova. Najlepša trka u okviru manifestacije okuplja veliki broj mališana, a staze različitih dužina prilagođene su uzrastu dece od 2-12 godina.

U saradnji sa Turističkom organizacijom Opštine Raška u večernjim časovima biće upriličen i muzički program u krugu Konaka, kada sve učesnike i posetioce Kopaonika očekuje koncert iznenađenja. 

Nedelja, 28. jul iskoristite za šetnju i praćenje biciklističkog maratona “Tri strane Kopaonika” koji će po 11 put okupiti ljubitelje biciklizma na stazama “Beli meda”, “Jela” i “Pančić”. 

Trail race Kopaonik organizuje sportsko udruženje “Na sve strane”, a održava se uz podršku Nacionalnog parka Kopaonik, JP Skijališta Srbije i Turističke organizacije Raška. Sve informacije o događaju kao i link do prijava učesnici mogu pronaći na sajtu:  www.trailracekopaonik.com