Avantura na dva točka na Kopaoniku (26.7. - 28.7.2024.)
7.6.2024. | 00:31 | Press | KOMENTARI (0)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Najveći domaći brdsko-biciklistički (MTB) događaj, manifestacija “Tri strane Kopaonika” ove godine održaće se od 26-28. jula, kada će Kopaonik ugostiti preko 5000 posetilaca i biti domaćin biciklistima iz Srbije, ali i iz regiona.

Manifestacija koja je obavezna u kalendaru gotovo svakog ljubitelja biciklizma, ove godine održava se po 11 put, a trenutni broj prijavljenih učesnika govori da će poslednji julski vikend obeležiti rekordan broj posetilaca Kopaonika i vožnje za pamćenje. 

Staze su prilagođene svim ljubiteljima biciklizma pa je za one koji bi po prvi put da se oprobaju u vožnji bicikle po šumskom terenu formirana staza “Beli meda” u dužini od 20km. Ova staza neće imati preveliku visinsku razliku, ni tehničke segmente, pa će svi koji žele da se upuste u avanturu na dva točka u prirodi imati mogućnost da učestvuju u profesionalno organizovanom događaju, za rekreativce. 

Za one koji se biciklizmom bave aktivnije i žele da se pomere iz zone konfora, staza “Jela” biće prava mera dobre avanture, dok je za one najspremnije i takmičare na takmičarskom “meniju” obezbeđena staza “Pančić”, gde se očekuje velika konkurencija. 

Po uzoru na sve svetski trend, biće organizovana i trka električnim biciklama “eBike trka” na stazama “Beli meda” i “Pančić”, pa će i oni učesnici koji uživaju u eBike segmentu, imati priliku da uživaju u vožnji.

Događaj je dobio svoje ime po stranama Kopaonika koje učesnici obilaze i ove godine obezbediće učesnicima upoznavanje sa prirodom i terenima koji vode ka Jošaničkoj Banji, Raški i Brusu, ali i pružiti mnogo više od toga u okviru programa koji traje tokom celog vikenda od 26-28. Jula, jer će tokom vikenda biti organizovan tradicionalan sajam na otvorenom gde će svi učesnici imati priliku da se upoznaju sa velikim brojem izlagača koji podržavaju sport i aktivan način života. 

Dobar provod je sinonim za manifestaciju Tri strane Kopaonika, te je za učesnike i sve posetioce i ove godine organizovan muzički program sa bendom iznenađenja koji će biti organizovan u saradnji sa Turističkom organizacijom Raške u subotu, 27. jula 2024. 

Za one koji pored biciklizma vole i trčanje, u subotu, 27. jula na Kopaoniku održava se i brdska trka “Trail race Kopaonik” koja će trkačima ponuditi trke na 7 i 15km.

Tri strane Kopaonika organizuje sportsko udruženje “Na sve strane” iz Beograda, a održava se uz podršku Nacionalnog parka Kopaonik, JP Skijališta Srbije i Turističke organizacije Raška. Sve informacije o događaju kao i link do prijava učesnici mogu pronaći na sajtu: www.tristranekopaonika.rs