Pique Ski Bar: Šta se desi kada se srpska rakija i tradicija umešaju u pripremu koktela?
15.12.2023. | 01:31 -> 01:38 | PR | KOMENTARI (0)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Intervju sa Aleksandrom Milenkovićem, Restaurant Managerom, i Aleksandrom Jovićem, Head Bartenderom hotela Viceroy Kopaonik Srbija

PIQUE SKI BAR HOTELA VICEROY KOPAONIK SRBIJA POMERA GRANICE UGOSTITELJSTVA 

Zimska sezona na Kopaoniku je zvanično počela, a ponudi na planini Sunca će pozavideti mnogi veći gradovi. Ukoliko ste u potrazi za nečim novim i jednistvenim zavirite u jedinstven svet Viceroy Pique Ski Bar-a i otkrijte koktele koje su pažljivo kreirani oslanjajući se na tradiciju ali i primese modernog. Smešten tik uz pešačku stazu, u srcu Kopaonika, ovaj bar predstavlja pravu oazu ukusa i inovacija, a njegovi kokteli nose pečat kreativnosti i stručnosti koje su inkorporirane u svaki gutljaj. 

1. U čemu se ogleda specifičnost koktel karte u Viceroyu, odnosno Pique Ski Baru?

Aleksandar Milenković: Karta koktela je pravo remek-delo koju osvežavamo dva puta godišnje za zimsku i letnju sezonu. U Singature koktelima koji su u ponudi Pique Ski Bara  tokom letnjih meseci, fokusiramo se na osvežavajuće verzije gde dominiraju arome citrusa, voća i harmonične kombinacije sa belim destilatima. S druge strane, zimska sezona nas inspiriše da istražimo dublje slojeve ukusa. Naši zimski kokteli su simfonija odležalih destilata poput rakije i viskija, obogaćena začinima kao što su cimet, med i vanila. Ono što nas izdvaja i čini prepoznatljivima su kokteli koji odležavaju u hrastovim buradima, nešto što uvek možete pronaći na našoj karti pića.

2. Na vašem meniju nalaze se Signature i Barrel Aged kokteli. Šta je ono što ih izdvaja u odnosu na preostale?

Aleksandar Jović: Usredsredili smo se na stvaranje Signature koktela koristeći naše domaće rakije, s namerom da demonstriramo da se iz ovog, našeg tradicionalnog srpskog napitka, može stvoriti izuzetan koktel. Naša ponuda pića uključuje kreacije poput Arkanj martini, Boem i Akademik, koji su ne samo vredni divljenja već se i ističu čak i u poređenju s klasičnim verzijama koktela, jer im je glavni sastojak rakija. Pored toga, podigli smo lestvicu  kvaliteta za koktele poput Negroni, Manhattan ili Boulevardier, doprinoseći njihovom sofisticiranom ukusu putem odležavanja u buradima napravljenim od srpskog hrasta. Ova jedinstvena kombinacija tradicije i inovacije rezultirala je ekskluzivnim pićima koja ostavljaju neizbrisiv utisak na naše goste.

3. Kako proces odležavanja u burićima utiče na ukus i kvalitet koktela, koja se koristi i kao sastojak u koktelima?

Aleksandar Jović: Naša jedinstvena praksa odležavanja koktela u buradima od srpskog hrasta sorte Kitnjak, predstavlja suštinu posvećenosti stvaranju vrhunskih i neponovljivih ukusa. Ovaj proces, koji traje otprilike 30 dana, daje posebnu dimenziju ukusa našim koktelima. Burad ima ključnu ulogu u oblikovanju ukusa naših koktela, jer doprinose specifičnim notama badema, vanile i voća, tokom procesa odležavanja. Kompleksna aroma dobijena ovim procesom, podiže ukus koktela na viši nivo. Cocktail Master Class koji organizujemo za sve zainteresovane gostima pruža mogućnost da bolje razumeju i istraže nijanse i slojeve svakog gutljaja. Ovo nije samo edukativna avantura, već i prilika za praktično učenje i eksperimentisanje sa sastojcima, uz podršku vrhunskih barmena.

4.Na koji način svi zainteresovani mogu da se prijave na Viceroy Cocktail Master Class i kako izgleda taj doživljaj?

Aleksandar Milenković: Cocktail Master Class predstavlja izuzetnu priliku za naše goste da zaronimo zajedno u svet koktela, otkrivajući tajne i veštine koje stoje iza kreacija u kojima mogu svakodnevno da uživaju. Ova interaktivna radionica nije samo lekcija o pravilnom mešanju sastojaka već je prava poslastica za sva čula, pružajući dublje razumevanje umetnosti stvaranja savršenog koktela. Tokom Master Classa polaznici će imati priliku da se upuste u priču o istoriji i razvoju različitih pića, otkrivajući detalje o njihovom poreklu i evoluciji tokom vremena. Iskusni barmeni će deliti svoje znanje o odabiru najkvalitetnijih sastojaka, tehnikama mešanja, stvaranju savršenog balansa ukusa, kao i samoj dekoraciji koktela. Prijave za ovu avanturu su otvorene na recepciji hotela, gde će osoblje pružiti sve potrebne informacije i podršku. 

5. Smoked (dimljeni) džin i Viceroy star rakija, kao jedinstveni na Kopaoniku, mogu da se probaju samo u Pique Ski Baru. O kakvim pićima se radi i zašto gosti treba da ih probaju?

Aleksandar Jović: Naša osnovna ideja u kreiranju pića je da oblikujemo jedinstvena iskustva koja će se prepričavati. Dimljeni džin, zajedno s odležalim koktelima, predstavlja osnovu ove filozofije. Tradicionalni pristup ispijanju džina i tonika evoluirao je u nešto što će preoblikovati kulturu konzumiranja ovog pića. Uobičajenu kombinaciji sa začinima, biljkama i citrusima pridružili smo dimljenje džina, koristeći različite čajeve, začine i dehidrirane citruse u kombinaciji s vrhunskim džinovima. Ovaj proces obećava unikatno iskustvo, priređujući dodatno uživanje u džinu. U saradnji sa akademskim stručnjacima, stvorili smo Viceroy selekciju rakija, koje su već prošle proces odležavanja i sam proces sazrevanja nastavljaju kod nas. Osim rakija, nudimo mogućnost degustacije Viceroy Craft Lager piva i Viceroy belog vina od srpske autohtone sorte Jagoda.

6. Koje koktele biste preporučili gostima koji žele da izađu iz zone komfora?

Aleksandar Milenković: Ukoliko ste spremni da istražite nove ukusa i želite doživeti gastronomsko iskustvo, pozivamo vas da probate nešto drugačije i posetite Pique Ski Bar. Stručni barmeni su pravi majstori u stvaranju modernih i originalnih koktela, prilagođenih vašim preferencijama i željama. Prepustite se magiji šanka, dozvolite im da vas vode kroz neistražene kombinacije i ukuse. 

Garantujemo vam specifično i zabavno iskustvo s našim unikatnim koktelima kroz koje se prožima tradicija, kreativnost i vrhunski kvalitet koji odražava suštinu Viceroy brenda.