Ove sezone četvorosedna žičara i na Gobelji

17.10.2008. | 10:43 | infoKOP sajt | KOMENTARI (1)

      Kopaonik se uveliko priprema za ovu sezonu - počeli su radovi na instalaciji nove žičare, odnosno izgradnji novog skijališta na Gobelji, a popravljaju se i ostale staze.
      Do sada su tamo bila samo dva mala skijališta, neznatnih kapaciteta, a ove godine će biti instalirana četvorosedna žičara, što praktično znači pomeranje težišta tog rekreativnog centra sa raške na brusku stranu.
      "Paraleleno sa tim, završavaju se kompletni antierozivni radovi i priprema staza, koje će biti na mnogo višem nivou, na različitim planinama, od Kopaonika, preko Stare planine, do Divčibara i Tornika na Zlatiboru", rekao je državni sekretar za turizam Goran Petković.
      On je najavio da će ove godine prvi put biti instalirane i meteorološke stanice, koje će biti javnog karaktera, a podaci dostupni i drugim javnim službama - Republičkom hidrometeorološkom zavodu i Direkciji za kontrolu leta.
      "Sa njima ćemo moći da pružimo mnogo precizniju prognozu za razvoj vremenske situacije u narednom periodu, što će biti objavljivano i na sajtovima Stare planine, Kopaonika, Zlatibora i Divčibara", rekao je Petković.
      On je najavio da će i lokalne zdravstvene stanice dobiti novu opremu, tako da će obe strane Kopaonika dobiti dva nova trauma centra, a sa opštinom Knjaževac naprevljen je dogovor da im "Skijališta Srbije" stave na raspolaganje novo terensko ambulantno vozilo s pokretnim trauma centrom.
Izvor: Mondo