Prepustite se egzotičnim ukusima Azije na Kopaoniku - Svi putevi gastro hedonista vode u Peroko
9.1.2023. | 16:56 -> 17:29 | PR | KOMENTARI (1)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Za gastronomade potraga za drugačijim, jedinstvenim i neponovljivim ukusima nikada ne prestaje. Ako ste i vi jedan od njih, i želite da svoje kulinarsko putovanje po Aziji započnete, vođeni ekspertizom najboljih majstora bogate azijske kuhinje, ne smete da propustite restoran Peroko. Ovaj biser hotela Viceroy Kopaonik Srbija, ali i raškog kraja, donosi autentičan spoj mora i planine, kao i Srbije i Japana kakav do sada niste iskusili. Inovativni pristup ogleda se i u samom nazivu restorana: reč "peroko” je kombinacija srpske reči "pero” i japanske reči "uroko”, što znači "riblja krljušt”.

Jedini restoran azijske kuhinje na Kopaoniku pruža uživanje za pamćenje, uz jela egzotične japanske kuhinje, začinjene lokalnim aromama, upotpunjeno prelepim pejzažima Srebrne planine. "Peroko“ je otvoren za goste hotela Viceroy, prvog "ski-in, ski out“ rezorta sa pet zvezdica na Kopaoniku, kao i sve posetioci koji žele da dožive novu dimenziju hedonizma koju će nepca dugo pamtiti. 

Koncept fine dining-a koji se u Peroku neguje, razlikuje se od uobičajenog za naše prostore i više podseća na francuski. Prisustvo šefa kuhinje u sali i interakcija sa gostima, podižu degustaciju hrane i pića na viši nivo. Svog keca u rukavu izvući će i somelijer, koji će znalački upariti adekvatno vino sa odabranim zalogajima. 

Jelovnik je podeljen u dve kategorije, jedna je azijski a la card meni a druga kategorija je degustacioni jelovnik sa kompletno ribljom ili mesnom ponudom uz svež suši, nigiri i sašimi.

Poseban praznični meni dostupan na Badnji dan, a ako ste na ovu gozbu zakasnili, budite bez brige - jer je i svaki drugi dan u Peroku praznik za sva čula. Nećete pogrešiti ako se odlučite za brancina kuvanog na pari prelivenog XO sosom ili Pekinšku patku koja se servira na poseban način, uz hoisin sos i azijske palačinke iz Viceroy kuhinje.

Jelovnik restorana spoj je kreativnosti talentovanog mladog kuvara Stevana Pejdanoskog, i vrhunskog umeća šefa kuhinje Dimitrija Acevskog

"Svako jelo u ponudi restorana predstavlja autentičnu priču na tanjiru, koja otkriva zanimljive aspekte kulinarske tradicije zemlje i kontinenta s kojih potiče. Zato smo ponosni što imamo priliku da ugostimo i upoznamo sve posetioce sa jedinstvenim iskustvom našeg azijskog fusion restorana koji je obogatio kulinarsku ponudu na našim prostorima. Svaki zalogaj na tanjiru otkriva nešto nezaboravno i stavlja ukuse u savršen balans, što govori o ugostiteljskim standardima "Peroka“, objasnio je Dimitrije Acevski, i dodao da ćete zasigurno doživeti pravo putovanje kroz ideje, koncept i Viceroy poimanje azijske kuhinje, bilo da se za ručak prepustite posebnim azijskim zalogajima ili za večeru odaberete mesni ili riblji degustacioni jelovnik.

Restoran "Peroko“ je idealno mesto u kom ćete imati priliku da krenete na nezaboravno gastro putovanje, uživajući sa dragim ljudima u intimnoj atmosferi, kreirajući uspomene koje ćete dugo pamtiti.
 
REZERVIŠITE VREME ZA NEZABORAVNO ISKUSTVO U AZIJSKOM RESTORANU "PEROKO“

Radno vreme je od ponedeljka do subote. Nedeljom restoran ne radi.
Ručak: 13:00 - 17:00
Večera: 18:00 - 23:00
Kontakt: +381 69 332 2455