5 stvari koje morate imati kod sebe za uspešno skijanje
13.2.2022. | 00:26 | PR | KOMENTARI (2)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Školski raspust za Sretenje je tradicionalno vreme u toku sezone kada mnoge porodice planiraju svoj zimski odmor. Ove godine raspust je produžen, tako da školska deca imaju ukupno 9 spojenih dana u okviru kojih ih možete odvesti na jedno lepo februarsko skijanje.
 
Skijanje i zimski odmor na planini podrazumevaju obimne pripreme: ski oprema za celu porodicu, zimska garderoba… Ali da li ste znali šta je neophodnih 5 stvari da bi skijanje na planini bilo uspešno: 

1. Topla garderoba
2. Odovarajuća ski oprema
3. Hrana i piće
4. Balzam za usne
5. SNEG aplikacija (Google Play i Apple Store)

1. Topla garderoba

Ukoliko nemate adekvatnu garderobu na stazi, rizikujete da od skijanja napravite jednu od najneprijatnijih, a potencijalno i vrlo rizičnu aktivnost. Dvoslojna ili troslojna garderoba, ski čarape, aktivni veš, grejači za šake i stopala (u zavisnosti od temperature), rukavice, bandana i kapa su neophodni minimum odeće da bismo u potpunosti uživali u skijanju.   

2. Ski oprema

Skije treba da budu prilagođene nivou skijaša da bi u potpunosti iskoristio njihov potencijal, a istovremeno bezbedno uživao na skijama. Pored odgovarajućih skija i pancerica, važno je imati i zaštitnu opremu. Za decu je posebno važno da imaju kacige, naočare, štapove i skijaške rukavice. Korisno je deci poneti još jednu zamensku bandanu i par zamenskih rukavica, ukoliko se skvase na stazi, da bi izbegli promrzline. To možete poneti u malom skijaškom rancu, a ranac Vam dodatno greje leđa.

3. Hrana i piće

Skijanje pruža uživanje koje ne može da se poredi ni sa jednim drugim sportom. Ali pored toga skijanje iziskuje i određeni nivo fizičke spremnosti. Skijanje je zahtevan sport za koji je potrebna dodatna energija u odnosu na svakodnevne aktivnosti. Iz ovog razloga uvek na stazi treba imati čokoladicu ili slatkiš da brzo obnovite glikogenske rezerve, kao i vodu da povratite elektrolite koje izgubite znojenjem i izbegnete dehidrataciju.  

4. Balzam za usne

O neophodnosti Labela, ili bilo kog drugog preparata za održavanje vlažnosti usana ne treba puno govoriti. Svi aktivni skijaši znaju koliko lako usne mogu ispucati po hladnoći i jakom vetru. Labelo možete držati u spoljnom džepu jakne kako bi uvek bio pri ruci, i koristiti po potrebi.  

5. SNEG mobilna aplikacija

Trenutna temperatura, vetar, padavine, radno vreme skijališta, telefoni hitnih službi. Sve ovo i više je dostupno na klik u svakom momentu na Vašem telefonu, kako na stazi tako i van nje, uz SNEG aplikaciju (Google Play i Apple Store). Pored servisnih informacija, na aplikaciji možete zakazati časove obuke skijanja i pratiti svoje ili časove Vaše dece.

Ako želite da pošaljete svoju decu da nauče ili unaprede svoje skijanje, možete biti spokojni da ih predajete najboljim instruktorima i pedagozima. Sve izlistane ski škole na Snegu su legalne i svi izlistani instruktori imaju zvaničnu dozvolu za rad na skijalištu.

Želimo Vam pravo planinsko uživanje za raspust i puno bezbrižnih trenutaka sa Vašom porodicom na snegu!

SNEG vebsajt - SNEG Google Play - SNEG Apple Store - SNEG Instagram