Privođenja zbog sumnji na malverzaciju oko državnog zemljišta na Kopaoniku
27.4.2021. | 17:11 | Press | KOMENTARI (1)


Više medija je danas prenelo vest da je priveden bivši predsednik Opštine Brus i još pet osoba, a RTS navodi da je potvrdu dobio i od policije. U saopštenju MUP-a, navodi se da je policija, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu u nastavku akcije borbe protiv korupcije uhapsila šest osoba, dok će protiv dve osobe biti podnete krivične prijave, navodi RTS.

Prema navodima iz policije, sumnja se da je bivši predsednik Opštine Brus, tokom 2017. i 2018. godine, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, izdvajajući zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih na postojeću infrastrukturnu mrežu na Kopaoniku.

Takođe po navodima RTS-a, bivša odgovorna lica Opštine Brus, kako se sumnja, u korist investitora, prosledili su prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu sa neistinitim sadržajem, u kome je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta investitor poslao opštini Brus 2014. godine, a prijava je podneta tokom 2018. godine.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.