Postepeni završetak hladnog talasa, sve toplije ka kraju sedmice (FOTO & VIDEO)
18.2.2021. | 09:31 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (6)


Sinoptička situacija nad kontinentom narednih dana otkriva postepeno povlačenje hladnog vazduha istočnije, pod naletom toplih frontova sa zapada ciklona koji se izmeštaju preko severozapada Evrope.

Za Balkansko poluostrvo, pa i za sam Kopaonik važiće apsolutno isto. Nakon hladnog jutra sa jakim mrazom, postepeno sve više oblaka u sredu zbog primicanja toplog fronta sa zapada. U večernjim časovima očekuje se prolazni talas snežnih padavina. Vetar umeren, tokom većeg dela dana zapadni, zatim od večeri u skretanju na severni i severozapadni, sa jakim udarima. Maksimalna temperatura -1C.

U četvrtak još ujutru i prepodne nešto više oblaka, zatim postepeno razvedravanje, pa se očekuju i sunčani periodi. Vetar umeren, severozapadni, krajem dana u slabljenju. Maksimalna temperatura -2C.

U petak malo do umereno oblačno, uz duže sunčane intervale. Duvaće slab jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura.2C.

Za vikend takođe duži intervali sunčanog vremena, uz tek na mahove dekorativnu, prolaznu visoku oblačnost. U subotu vetar slab do umeren, zapadnih pravaca, dok će u nedelju biti veoma slab, promenjivog pravca. Maksimalna temperatura u subotu do 3C, u nedelju 6C.

Što se tiče snežnih padavina u sredu uveče, one će doneti 6 do 7cm novog snega. Nakon rasta relativne vlažnosti sa padavinama sutra uveče, te kroz četvrtak, od petka će ona ponovo biti u padu, što će uz izostanak jačeg vetra doprineti boljem održavanju snežnog pokrivača na plusu.


 
Za infoKOP: Ivan Nikolendžić - KimiVB