MK: Besplatno skijanje na otvaranju sezone na Kopaoniku, nisu potrebni testovi na COVID
23.11.2020. | 19:55 -> 20:28 | PR | KOMENTARI (0)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Za rezervacije zimskih aranžmana nisu potrebni testovi

Ovogodišnji Ski opening od 3. do 6. decembra na Kopaoniku pruža jedinstvenu priliku svim skijašima da po prvi put uživaju u besplatnom skijanju. Prvog dana, 3. decembra, najavljeno je besplatno skijanje, dok će pojedini hoteli u okviru svojih paketa davati besplatan ski pass i za preostale dane, od 4. do 6. decembra. Staze prekrivene snegom, čist planinski vazduh, ali i blizina i atraktivnost skijališta, dovoljni su razlozi da domaćim turistima u najvećem broju i ove zime Kopaonik bude prvi izbor.

Uz adekvatne mere bezbednosti i zaštitu zdravlja gostiju, skijaški sport važi za jedan od najčistijih i najbezbednijih u novim globalnim okolnostima.  Brojne investicije, tri nove staze i izgradnja gondole Brzeće – Mali Karaman samo su neki od noviteta koji očekuju sve skijaše na našem najvećem ski centru.

U okviru paketa za otvaranje sezone biće dostupne i besplatne 3-dnevne ski karte, ski oprema i bonus dva noćenja za rezervacije u decembru i martu mesecu. Želimo da afirmišemo skijanje i zimske sportove u još većoj meri među domaćim turistima, zbog čega će tokom cele sezone škola skijanja biti u ponudi po najpovoljnijim uslovima, saopštili su iz hotela Grand, dodajući da im je u ovom momentu ipak na prvom mestu bezbednost i zdravlje zaposlenih i gostiju koji borave u hotelu, zbog čega su mere bezbednosti i čistoće podignute na najviši nivo.

Zahvaljujući svojim kapacitetima i brojnim sadržajima raspoređenih na površini od 25 hiljada kvadratnih metara, hotel Grand obezbeđuje i više nego dovoljno uslova da se svaki gost tokom svog boravka u njemu oseća sigurno i bezbedno. Neophodna zaštitna oprema dostupna je u svakoj sobi i javnom prostoru unutar hotela, a redovno se obavlja i sterilizacija celog hotelskog prostora i preduzimaju potrebna testiranja zdravstvenog stanja zaposlenih. Radi poptunog komfora, uvedena je i opcija “no-servis”, koju gost može odabrati ukoliko želi potpunu fizičku distancu tokom svog boravka. Vodeći računa o svim okolnostima, za sezonu 2020/21 važe fleksibilniji uslovi rezervacije sa “kovid garancijom” koja podrazumeva refundaciju uplaćenih sredstava u celosti u slučaju zaraženih virusom.

Uprkos navodima pojedinih medija, po saznanjima portala Infokop, za rezervaciju smeštaja u hotelima na Kopaoniku nisu neophodni PCR, serološki, niti bilo kakvi drugi testovi na koronavirus.

"Apsolutno se netačne informacije da za rezervaciju smeštaja gosti moraju sa sobom imati validan negativan test na koronavirus. Držimo se isključivo naših nadležnosti i u okvirima istih činimo sve kako bi gostima obezbedili maksimalno sigurno i čisto okruženje tokom boravka u hotelu. To dokazuje i sertifikat "Safe & Clean" koje dodeljuje poslovno udruženje hotelijera HORES, a svi objektu koji su nosioci ovog sertifikata u obavezi su da se kontinuirano prilagođavaju preporukama i zahtevima Svetske zdravstvene ogranizacije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" i lokalnih samouprava,  dodaje se u odgovoru za infoKOP.