Nešto toplije vreme narednih par dana, nakon toga sneg (FOTO & VIDEO)
31.1.2020. | 13:35 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (0)


Nad Evropom i dalje ništa novo što se opšte postavke sistema tiče. I dalje dominacija ciklona s Atlantika daleko na severu Evrope, dok je južnije ka Sredozemlju greben anticiklona. Frontalni sistemi sa okeana premeštaće se rubno preko severne i centralne Evrope, čime će stalno generisati strujanja u tom anciklonarnom grebenu, pa će vreme biti toplo za ovaj deo godine, uz dominanta strujanja sa jugozapada i juga, odnosno bez inverzije.

Isto važi i za područje Balkana, pa i za Kopaonik. U petak i subotu pretežno sunčano vreme, uz jutarnje mrazeve. Jutarnji mraz će biti jačeg intenziteta u petak, kada će i maksimalna temperatura biti niža. Relativna vlažnost u najtoplijem delu dana oko 55%. U petak će biti umerenog zapadnog i jugozapadnog vetra, koji će u subotu oslabiti, te biti skretanju na južni. Maksimalna temperatura u petak do 4°C, u subotu do 6°C.

U nedelju prolazno naoblačenje, ali bi se zadržalo uglavnom suvo vreme. Vetar u skretanju na slab do umeren, severozapadni. Biće malo hladnije, maksimalna temperatura 3°C.

U ponedeljak malo do umereno oblačno i vrlo toplo vreme, uz slab do umeren južni i jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura 8°C.

U utorak slično, ali će duvati i jači jugozapadni vetar. Prema kraju dana sve oblačnije.Za infoKOP: Ivan Nikolendžić - KimiVB