Sneg prestao da pada, otežan saobraćaj
6.1.2020. | 13:12 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (9)


Na Kopaoniku je u toku noći subota na nedelju pristiglo jače naoblačenje sa snegom, uz severozapadni vetar koji je brzo dobio na snazi. Temperatura je bila u osetnom padu.

Tokom jučerašnjeg dana padao je jak sneg ili pljuskovi snega u naletima, pa je na momente bilo pravog zatrpavanja. Društvo snežnim padavinama pravio je i jak, povremeno i olujni severni vetar, pa je bilo i klasične planinske vejavice.

Tokom noći i jutra padavine su prestle i došlo je do postepenog razvedravanja. Palo je novih 13 cm snega.

Zbog jakog vetra, dobar deo dana tokom nedelje, pravac preko Rudnice je bio neprohodan. Na svim prilazima je usporen saobraćaj. Obavezna je upotreba zimske opreme i lanaca. Poželjno je raspitati se kod preduzeća koje održavaju putne pravce na Kopaoniku o prohodnosti na izabranom prilazu za uspon.
 
Deonicu puta iz pravca Brusa do prevoja Jaram održava predezeće za puteve "Kruševac put", koji poseduje punkt kod hotela Srebrnac. O stanju na tom delu puta možete se informisati putem telefona 037/478444.

Deonicu puta od Rudnice i Jošaničke Banje do prevoja Jaram održava preduzeće "Novi Pazar-put", koji svoj punkt na Kopaoniku ima kod Sunčane Doline. Informacije o prohodnosti tog dela puta možete dobiti putem telefona 036/5471370.
Za infoKOP: Ivan Nikolendžić - KimiVB