Od danas u funkciji Duboka 2 i noćna staza Pančićev vrh, uskoro i Marine vode

27.12.2019. | 19:51 | Autorski tekstovi | KOMENTARI (7)

Od danas je na Kopaoniku u funkciji žičara Duboka 2, noćna staza Pančićev vrh sa pripadajućom stazom 4b i sankalište na Karaman grebenu. Noćno sankalište biće na raspolaganju svim posetiocima utorkom i petkom, tada noćna staza Karaman greben neće raditi za noćno skijanje. Takođe, od danas su u funkciji i dečije motorne sanke koje se nalaze u Dolini sportova. Noćne staze rade od 18:00 do 22:00 časova.

Trenutno se intenzivno veštački osnežavaju Marine vode i crvena i crna Duboka. Već od sutra su najverovatnije u programu Marine vode, dok je kod obe Duboke problem gornji deo staze, odnosno nedostatak snega. Čim se stvore uslovi za bezbedno skijanje i ove dve staze će biti otvorene za skijaše i bordere.
 
Danas je u funkciji 8 od 23 instalacija, 8 od 42 staza i 4 od 30 ski puteva. Radno vreme ski centra je od 09:00 do 16:00 časova. Trenutna temperatura na Pančićevom vrhu je -11°C, na Sunčanoj dolini -7°C, a na JAT apartmanima -8°C. Prema podacima RHMZ vetar duva brzinom od 2 m/s (N), vlažnost vazduha je 100% i trenutni opis vremenskih prilika je - Slab sneg. Visina prirodnog snega je 47 cm dok ga na stazama ima utabanog od 10 do 30 cm. Svi putni pravci su prohodni uz obaveznu upotrebu zimske opreme. Za sutra se prognoziraju temperature od -10°C do -7°C sa prognoziranim opisom vremenskih prilika - Sneg.