Tradicionalno "Veče Kopaonika" održano po šesti put
24.11.2017. | 01:12 -> 14:51 | Press | KOMENTARI (0)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


U susret otvaranju zimske sezone, u Beogradu je sinoć održano tradicionalno Veče Kopaonika. Javno preduzeće Skijališta Srbije, Hotel Kraljevi čardaci i Supernova Travel okupili su na jednom mestu zaljubljenike u zimu, sneg i skijanje i pozvali ih da ni ove zime ne propuste Kopaonik, gde ih očekuje 150 dana najboljeg zimskog provoda, vrhunski hotel, odlično pripremljene staze, neograničen izbor sadržaja i niz zanimljivih manifestacija tokom cele sezone. Više od 200 zvanica, među kojima i poznati skijaši i ljubitelji Kopaonika, uživali su u beogradskom restoranu Savanova, a odličnoj atmosferi doprineo je nastup jednog od najpopularnijih domaćih pevača Željko Vasić.

Tim povodom, direktor preduzeća "Skijališta Srbije", Dejan Ćika, istakao je da su "Skijališta Srbije" potpuno spremna za početak nove skijaške sezone. “U ski centru Kopaonik sistemi za veštačko osnežavanje su pušteni u rad i pripremaju se staze za početak sezone. U prvoj fazi osnežavaju se staze Karaman greben, Pančićev vrh, Malo jezero, Krst i Dolina sportova, kako bi se skijalište što pre pustilo u rad. Za ovu sezonu, Kopaonik je bogatiji za još jednu noćnu stazu, jer je postavljeno osvetljenje na Karaman grebenu.

Prošireno je i osvetljenje na bobu na šinama, a urađeno je i proširenje sistema za veštačko osnežavanje na stazi Gvozdac“, rekao je Ćika. Direktor Skijališta Srbije je naglasio da je interesovanje skijaša izuzetno veliko, što je pokazalo povećanje prodaje ski karata u pretprodaji za 30 posto u odnosu na prehodnu godinu.

Kraljevi Čardaci u zimsku sezonu ulaze proširenih kapaciteta. Novih 108 apartmana, hotelski blok sa 27 soba i prošireni wellness i spa centar će ove sezone primiti nove goste. „Kapaciteti su nam puni već od 29. novembra. Aranžmane za Ski opening i Novu godinu smo već prodali, dok za paket koji kreće odmah posle Ski openinga ,,Slavimo početak zime“ još uvek ima mesta. Posebno bih izdvojila 3 dečije nedelje, 2 u januaru i jednu u februaru u kojima deca imaju posebne pogodnosti i nedelju sa besplatnim ski pasom od 28.januara do 4. februara“, istakla je direktorka marketinga Vesna Kostadinović.

U agenciji Supernova Travel ističu da je za njih Kopaonik primarna destinacija, pa su turistima, pored preko 40 pažljivo odabranih smeštajnih objekata, u ponudi i usluge autobuskog i minibus prevoza, ski škole, ski rente kao i ski karte. “Ponuda agencije je dostupna kod više od 400 agenata širom Srbije. Supernova je razvila saradnju i u zemljama okruženja, a Kopaonik kao destinacija pozicionirana je na najviši nivo. Da bi odmor bio vreme u kojem se uživa od momenta rezervacije pa do završetka boravka, u ponudi su vrhunski paket aranžmani po specijalnim cenama i sa mogućnošću plaćanja na više mesečnih rata. Mesta još uvek ima čak i u natraženijim terminima, a našim klijentima garantujemo kvalitet odmora kao u najprestižnijim evropskim ski centrima“, rekla je menadžer marketinga i prodaje Ivana Đurić. Ona je dodala da broj turista koji provodi odmor na ovoj planini raste iz godine u godinu i da očekuju da će u 2018. godini biti oboreni dosadašnji rezultati.