Još jedna teška povreda na Kopaoniku

14.2.2017. | 18:08 | Ostale novosti | KOMENTARI (42)

U ski centru Kopaonik danas se dogodila nesreća u kojoj je skijaš teže povređen. Nesreća se dogodila na lokaciji Gobelja, pri dnu staze broj 13. Ekipe JP "Skijališta Srbije", Gorske službe spasavanja i lekari Trauma centra izašli su na lice mesta u najkraćem roku i zbrinuli povređenog skijaša koji je zadobio ozbiljne povrede glave.

Zbog ozbiljnosti povrede, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika organizovali su prevoz povređenog helikopterom do Beograda na dalje lečenje. Više detalja o ovom slučaju biće poznato nakon prijema pacijenta u bolnicu.

Pre nešto više od dve nedelje dogodila se još jedna teža povreda na stazi Crna Duboka gde je unesrećeni takođe zadobio teške povrede glave. Nažalost nekoliko dana nakon toga, povređeni skijaš je podlegao povredama u Kliničko bolničkom centru Kragujevac.

Sutra, 15.2.2017. godine za praznik Sretenje očekujemo povećan broj skijaša, zbog toga se posebno apeluje na sve skijaše i bordere da nose kacige i da poštuju pravila ponašanja i bezbednosti na skijalištu, kao i da prilagode brzinu svom nivou obučenosti za skijanje ili vožnju snowboard-a, kako ne bi ugrožavali svoju i bezbednost drugih.

Pročitajte još:

Apel skijašima i borderima: Kaciga glavu čuva >>>