Međunarodno savetovanje stručnjaka iz oblasti zaštite na radu na Kopaoniku
12.1.2017. | 14:50 | Ostale novosti | KOMENTARI (0)


Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu, organizovala je i svečano otvorila 12. Međunarodno naučno savetovanje “Rizik i bezbednosni inženjering” na Kopaoniku.
Konferenciju je otvorio Direktor Visoke tehničke škole, dr Branko Savić, u prisustvu gostiju iz Slovenije, Hrvatske i Rumunije, sa kojima Škola ima ostvarenu međunarodnu saradnju. Savetovanje je podržano od strane Ministarsva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, tj. Uprave za bezbednost i zdravlje na radu.

Naučnoj konferenciji od 9. do 11. januara 2017. godine prisustvovaće više oko 100 stručnjaka iz oblasti zaštite na radu. Domaći učesnici sa cele teritorije Srbije podeliće znanja i iskustva sa kolegama iz Nemačke, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Novog Sada školuje stručnjake iz oblasti zaštite duže od 30 godina. Danas se na studijskim programima osnovnih strukovnih studija Bezbednosti i zdravlja na radu, Zaštite od požara, Zaštite životne sredine i Civilne zaštite i stasavanja u vanrednim situacijama, godišnje upisuje oko 160 studenata. Škola je aktivan činilac sistema zaštite u zemlji, učestvujući u njemu ne samo obrazovanjem, već i svim oblicima saradnje sa privredom.
Konferencija se realizuje u saradnji Visoke tehničke škole i Departmana za građevinu i geodeziju, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Tekst: Varvara Lazarević
Foto: Željko Savić i Sibila Petenji Arbutina