Održan sastanak operativnog tima za Kopaonik
8.12.2016. | 18:48 -> 19:55 | Press | KOMENTARI (12)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


U organizaciji JP "Skijališta Srbije", 8. decembra 2016. godine, održan je sastanak operativnog tima za Kopaonik sa temom koordinacija nadležnih službi u toku zimske sezone 2016/2017. u ski centru Kopaonik. Kao članovi operativnog tima, sastanku su prisustvovali predstavnici opština Raška i Brus, Vojske, MUP i BIA Srbije, GSS-a, komunalnih zdravstvenih i putarskih preduzeća, predstavnici turističke i komunalne inspekcije, Nacionalnog parka, elektrodistribucije i MK Mountain Resort-a, kao i predstavnici internet portala infoKOP.

Prva tema dnevnog reda
bila je preprodaja ski karata u ski centru Kopaonik. Svi učesnici sastanka su se složili i podržali inicijativu Skijališta za suzbijanje preprodaje ski karata. Zbog zloupotreba prethodnih sezona JP "Skijališta Srbije" će posebno voditi restriktivnu politiku prilikom izdavanja sezonskih ski karata, koje će sve biti personalizovane

Druga tema dnevnog reda
bilo je čišćenje i održavanje puteva prema Kopaoniku. Konstatovano je da su javno komunalna preduzeća spremna za početak sezone i unaprediće saradnju sa JP "Skijalištima Srbije" kako bi ostvarili što bolju komunikaciju. PU Kruševac će pratiti vremenske prilike i blagovremeno usmeravati posetioce na prohodne pravce i neće dozvoliti prolaz bez lanaca, kao i prolaz autobusa i kamiona kada uslovi ne dozvoljavaju

JP "Skijališta Srbije" će u saradnji sa JP "Putevima Srbije" utvrditi kolika je cena izgradnje vetroustava na Jarmu, kako bi se ova investicija realizovala za sledeću sezonu.
 
Skijališta su najavila da je u planu izgradnja dve garaže na Kopaoniku. Prva garaža, koja će biti locirana preko puta JAT-a, biće realizovana u saradnji sa Vojskom RS i imaće 350-400 parking mesta. Druga garaža predviđena je za gradnju kod hotela Putnik. Rok za izgradnju prve je sledeća ski sezona, dok je izgradnja druge predviđena za dve ski sezone.

Predstavnici opštine Raška su potvrdili da je realizacija uvođenja autobuske linije je u toku i da se može očekivati da prvi putnici budu preveženi ove ski sezone.

Opština Raška je potvrdila da su na više mesta na Kopaoniku postavljeni podzemni kontejneri, koji su daleko većeg kapaciteta nego standardni i da je u procesu nabavke specijalizovano vozilo za odnošenje smeća. Najavljeno je da će se u Vikend naselju poboljšati odnošenje smeća postavljanjem novih kontejnera. Do Nove godine uspostaviće se novi sistem odnošenja.

Razmatrao se i problem prevoza putnika iz Brzeća te je dogovoren sastanak predstavnika opštine Brus i JP "Skijališta Srbije" na temu rekonstrukcije žičara Bela reka 1 i 2.
 
Treća tačka dnevnog reda bio je rad turističke inspekcije koja je najavila nastavak dobre saradnje u delu suzbijanja nelegalnog rada.
 
Četvrta tačka dnevnog reda bila je regulisanje vode i struje u ski centru Kopaonik. Potvrđeno je da će u martu će biti gotova izgradnja nove trafo stanice na Kopaoniku. Elektodistribucija iz Raške sledeće nedelje završava radove na kablovskoj mreži na Kopaoniku, a predstavnici vodovoda potvrdili su da je vodonabdevanje sigurno.
 
Peta tačka dnevnog reda
bile su investicije JP "Skijališta Srbije". Pored najavljenih garaža za sledeću sezonu i sezonu nakon nje, ove godine su realizovane investicije: dečiji grad u Dolini sportova, dečiji poligon na Mašincu i nabavka novog tabača sa vitlom.
 
Na kraju sastanka istaknut je problem vodosnabdevanja i kanalizacije u Vikend naselju, koji je opština Raška počela da rešava. Dogovoreno je da se Ambulanta DZ Raška na Kopaoniku u saradnji sa Ministarstvom zdravlja osposobi za rad kako za zimski tako i za letnji period.
 
Sledeći sastanak Operativnog tima održaće se na proleće u organizaciji opštine Raška.
 
Pogledajte još: