Trail Race Kopaonik 2023.
26.7.2023. | 10:12 | Takmičenja | KOMENTARI (1)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Svi ljubitelji trčanja u prirodi i ove godine biće u prilici da se oprobaju na jednoj od najmasovnijih trail trka u Srbiji i to u okviru osmog izdanja trke ”Trail race Kopaonik ”koja će se održati u subotu 29. jula 2023. godine sa startom u 11h u Dolini sportova na Kopaoniku.

Trka na kojoj se očekuje da nastupi preko 800 učesnika iz gotovo cele Srbije, u redovnim i dečijim kategorijama, tradicionalno se održava poslednjeg julskog vikenda i zajedno sa biciklističkim maratonom ”Tri strane Kopaonika” formira najposećeniji letnji vikend na našoj planinskoj lepotici koji broji preko 1200 učesnika sa preko 5000 posetilaca. 
Učesnici mogu da odaberu jednu od dve staze, dužine 7 i 15 kilometara koje će prolaziti nekim od najlepših predela Nacionalnog parka Kopaonik. 

Učesnici trke na 7km neće morati da savladaju veliku visinsku razliku, pa je ovo idealna prilika za sve one koji bi po prvi put da se oprobaju u svetu trčanja u prirodi, van asfaltnih podloga. Za one malo spremnije učesnike i sa više pretrčanih kilometara tu je i staza dužine 15km koja će biti prava mera dobre avanture.

Za mališane, tradicionalno će se održati i dečija trka „Trail race Kids“ koja će okupiti najmlađe učesnike različitih starosnih uzrasta od 2-12 godina. Start trke zakazan je za popodnevne časove u subotu 29. jula, broj učesnika je ograničen, a učešće za sve mališane je besplatno.

Pored svih navedenih sportskih dešavanja ovaj vikend obeleže brojne druge zabavne aktivnosti poput kulturno-umetničke manifestacije „Dani borovnice“, sajma na otvorenom sa izlagačima iz sveta sporta i rekreacije, muzičkog programa, organizovanih izleta, pešačkih tura i slično. 

Proslavljajući 10. godina od osnivanja prve trke, biciklističkog maratona ”Tri strane Kopaonika”  organizator je ove godine za sve učesnike pripremio bogat učesnički paket, kvalitetnu takmičarsku majicu i medalju i bogat nagradni fond za najbolje učesnike, a dobra organizacija koja je postala sinonim za trke na Kopaoniku garantuju nazaboravni provod krajem jula na Kopaoniku!
”Trail race Kopaonik” i Tri strane Kopaonika održavaju se uz podršku Nacionalnog parka Kopaonik, JP Skijališta Srbije, Opština Raška i Brus, a ove godine generalni partner događaja je Imlek Protein.

Redovne prijave otvorene su do 30. juna, nakon čega nastupa period kasnih prijava koje se završavaju 20. jula istog datuma kada se zatvaraju i sve prijave za trku ”Trail race Kopaonik”. 

Svi zainteresovani učesnici više informacija kao i link do prijava mogu potražiti na sajtu trke: www.trailracekopaonik.com