Prolazni talas padavina stiže u ponedeljak uveče, u utorak uveče i u četvrtak sneg

29.2.2016. | 20:05 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (0)
Prolazni talas padavina koji se približava i već je došao do zapadnih granica naše zemlje, usloviće prolazni konkretniji talas padavina. Što se Kopaonika tiče, biće i kiše i susnežice, dok će na samom vrhu planine padati sneg. Uz jake padavine prolazno snega bi moglo biti i u samom naselju. Vetar će postepeno promeniti pravac sa jugoistočnog na jugozapadni.

U utorak u većem delu dana stabilno, uz razvoj oblačnosti. Prema večeri se očekuje postepeno naoblačenje, a u toku noći i talas snežnih padavina. Temperatura će biti u padu, vetar u skretanju na severni pa će sneg padati na temperaturi u minusu. Ne očekuju se konkretnije padavine, te se daje 5-6cm snega maksimalno.
 
U sredu ujutru prestanak padavina, a zatim i postepeno razvedravanje.
 
U četvrtak će u provom delu dana dana biti suvo i toplije uz jugoistočni vetar u pojačanju. Zatim kasno popodne sledi naoblačenje, a prema večeri i padavine, i to od početka snežne u višim delovima planine. U toku noći zahlađenje, te ponovo vetar u skretanju na severne pravce, pa će se sneg spustiti postepeno i do nižih delova planine.
 
U petak su u prvom delu dana moguće snežne padavine, a zatim sledi prestanak padavina i razvedravanje.
 
U subotu opet toplije, uz jačanje vetra južnih pravaca, kao posledica formiranja još jednog ciklona u Đenovi.
 
U prilogu ovog članka možete videti meteogram za narednih 10 dana, a na sledećem linku pogledajte i našu novu detaljnu vremensku prognozu za Kopaonik >>>

Za infoKOP: Ivan Nikolendžić - KimiVB