Brzi front uz zahlađenje sa nešto snega u sredu, nove padavine u petak

22.2.2016. | 22:45 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (6)
Nad naše krajeve je opet dospela veoma topla vazdušna masa sa severa Afrike, u sklopu advekcije vazduha u toploj, prednjoj strani ciklona koji se premeštaju severnije. Temperatura je ponovo znatno iznad proseka za ovo doba godine. Ta veoma topla vazdušna masa zadržava se i sutra iznad naših krajeva, ali uz postepeno više oblaka, te moguću slabiju kišu.

Krajem dana, ka Balkanskom poluostrvu stiže hladan front tog spomenutog ciklona. On će doneti intenzivno zahlađenje i na udare vrlo jak severni vetar  pri svom prolasku, kao i prolazni talas padavina. Snežna granica će drastično padati, dok će to u višim planinama biti sneg od početka. Mogući su pljuskovi snega, a očekuje se 7-8 cm snega. Kasno popodne se očekuje brzi prestanak padavina, te delimično razvedravanje.

U četvrtak prolazna stabilizacija, uz dosta sunca. U petak postepeno naoblačenje i padavine, u višim zonama Kopaonika ponovo sa snegom. Količina padavina je još nedefinisana i razilazi se od modela do modela, ali bi moglo biti do 10-ak cm novog snega.

U subotu i nedelju umereno do pretežno oblačno, uz periode sunčanog vremena. Vetar će biti južnih smerova, u pojačanju. Temperatura skladno time u porastu.
 
U prilogu ovog članka možete videti meteogram za narednih 10 dana, a na sledećem linku pogledajte i našu novu detaljnu vremensku prognozu za Kopaonik >>>

Za infoKOP: Ivan Nikolendžić - KimiVB