Naredni period obeležiće povratak zime na Kopaonik

12.1.2016. | 11:23 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (4)

Nakon završenog izraženog toplog sektora koji se premeštao nešto severnije, već danas je polako došlo do priliva hladnijeg vazduha, posebno na visini, te je palo i nešto snega. U toku sutrašnjeg dana ciklon, iako centrom daleko severnije, na svojoj zadnjoj strani ka nama će poslati nešto vlage, koja će u nestabilnoj vazdušnoj masi usloviti razvoj oblačnosti, te pojavu pljuskova snega.
 
U četvrtak se očekuje prolazna stabilizacija vremena, ali će već od sredine dana početi da nadolazi oblačnost u sklopu sekundarnog ciklona koji će se formirati u Đenovskom zalivu. Samo kratkotrajno ćemo, u noći između četvrtka i petka, biti u njegovom toplom sektoru, dok se već u petak ujutru sa dolaskom padavina očekuje konkretnije zahlađenje i sneg. Očekuje se 10-ak centimetara snega.
 
U subotu bi na kratko u delu dana moglo doći do slabljenja ili prestanka padavina, dok bi one kasnije ponovo nastavile gotovo izvesno do nedelje uveče. Količinu padavina modeli još nisu jasno definisali, ali deluje da će biti oko 20 cm snega.
 
Od petka popodne pa nadalje očekuje se bitnija advekcija hladnog vazduha sa severa, pa će temperature biti prave zimske, odnosno u dubljem minusu. Očekuje  se i pojačan vetar sa severa i severoistoka. Vrlo hladno vreme bi ostalo sasvim sigurno i prvih dana predstojeće sedmice.
 
Za ski sezonu 2015/2016., web portal infoKOP je pripremio potpuno novu prognozu vremena za Kopaonik. Od sada, putem naših web stranica, možete pratiti detaljnu kratkoročnu i dugoročnu vremensku prognozu za Kopaonik u vidu grafičkih meteograma. Meteogrami i detaljne tabele se automatski ažuriraju i pokazuju predviđeno stanje vremenskih prilika na svaka tri sata narednih 48 časova odnosno svakih šest sati narednih 10 dana.
 
U prilogu ovog članka možete videti meteogram za narednih 10 dana, a na sledećem linku pogledajte i našu novu detaljnu vremensku prognozu za Kopaonik >>>

Za infoKOP: Ivan Nikolendžić - KimiVB