Meteorološka monotonija se nastavlja, prolazni hladni front jedino u subotu popodne

11.11.2015. | 00:24 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (8)
U narednom periodu na Kopaoniku obeležiće vremenske prilike upravo onakve kakve želimo da izbegnemo na svaki način. I dalje dominira takozvana zonalna struja, odnosno primat više ciklona sa Atlantika koje snažni zapadni vetrovi samo jednog po jednog šalju severom Evrope, preko Islanda, Britanije dalje ka Skandinaviji.
 
Istovremeno, nad centralnom i južnom Evropom nalazi se prostoran anticiklon, takozvani afrički greben, koji blokira bilo kakav pokušaj frontalnog upada paddavina dublje u Evropsko kopno, bliže nama. U takvoj situaciji konstantno nam struji i topla vazdušna masa sa jugozapada, pa je vreme znatno toplije nego što je uobičajeno.
 
Zaključak je takav da Kopaonik iz ovakave meteorološke situacije nema čemu da se "nada", jer em što su bilo kakve padavine onemogućene, ne postoji ni dovoljna količina hladnoće severnije, čak i za više predele, koja bi mogla prodreti u naše krajeve.
 
Izuzetak je jedino subota. Tada se u toku dana očekuje prolazni hladni front koji će nas rubno zakačiti, uz pojačan severni vetar. Nažalost to neće imati nikakvog efekta jer nema nikakvih uslova za bilo kakve padavine.
 
Za predstojeću ski sezonu, web portal infoKOP je pripremio potpuno novu prognozu vremena za Kopaonik. Od sada, putem naših web stranica, možete pratiti detaljnu kratkoročnu i dugoročnu vremensku prognozu za Kopaonik u vidu grafičkih meteograma. Meteogrami i detaljne tabele se automatski ažuriraju i pokazuju predviđeno stanje vremenskih prilika na svaka tri sata narednih 48 časova odnosno svakih šest sati narednih 10 dana.
 
U prilogu ovog članka možete videti meteogram za narednih 10 dana, a na sledećem linku pogledajte i našu novu detaljnu vremensku prognozu za Kopaonik >>>

Za infoKOP: Ivan Nikolendžić - KimiVB