Naredni period u znaku čestih prolaznih promena vremena, zima se na Kopaoniku nastavlja

31.3.2015. | 02:36 | Vremenska prognoza | KOMENTARI (9)

Naredni period donosi čestu promenu vremena ali i nastavak zime na Kopaoniku. U utorak se očekuje prolazno razvedravanje, nakon oblačne noći i ranog jutra. U toku dana će doći do otopljenja uz pojačan jugozapadni vetar i sunčano vreme. Temperatura će se popeti i do 7-8 stepeni u plusu. U kasnim popodnevnim satima već će biti sve više oblaka kao znak novog prolaznog fronta.

U noći utorak na sredu očekuje se jače naoblačenje koje će doći sa severa uz naglo zahladjenje i pojačan severni vetar. Na kratko će biti i kiše koja će velikom brzinom preći u sneg. Snežne padavine će se nastaviti i dobrom delom u sredu uz znatno hladnije vreme. Očekuje se veća količina padavina i do 20 cm novog snega.

Tokom četvrtka ponovo sledi veoma kratko otopljenje uz jugozapadni vetar, dosta sunca i temperaturu u plusu. Međutim već krajem dana stiže novi front sa severa uz jak severni vetar, nagli pad temperaturne i prolazne slabije snežne padavine.

U petak se očekuje stabilno vreme uz dosta sunca, nisku vlažnost i temperaturu oko nule.

Za vikend na "kratama" se crta formiranje novog ciklona na Jadranu, koji bi mogao doneti nove konkretnije snežne padavine ali su modeli još uvek neodlučni u njihovom tačnijem pozicioniranju i količini.

Za infoKOP: Ivan Nikolendžič - KimiVB