Ski opening na Kopaoniku bez skijanja
5.12.2014. | 14:15 -> 14:24 | Press | KOMENTARI (0)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Ovog vikenda održava se peti po redu Ski Opening Kopaonik, u organizaciji MK Mountain Resorta i Skijališta Srbije.  Dobar program i promotivne cene smeštaja i ski karata privukle su i ove godine veliki broj gostiju u naš najpopularniji ski centar. U želji da izađu u susret svim posetiocima Kopaonika i da, kao i svake godine, i ovaj početak ski sezone bude u znaku dobrog skijanja, JP Skijališta Srbije donelo je odluku da produži promotivni period do četvrtka, 11. decembra. Do tada će važiti popust od 70 posto na cene ski karata za ovaj period. Meteorološki izveštaji pokazuju da se od nedelje, 7. decembra, očekuje zahlađenje sa snegom, što će omogućiti optimalnu pripremljenost u periodu u kojem će se odobravati popust.

Iako će skijanje zbog vremenskih prilika ovog vikenda izostati, dobrog provoda na planini svakako ne manjka, pa je tako od četvrtka počela žurka sa Amadeus bendom, a narednih dana goste ce zabavljati Beatshakersi i Nataša Bekvalac.  Najavljena su i sportska takmičenja, kao i revija poznatih brendova zimske opreme, a za ljubitelje adrenalinskih sadržaja, na raspolaganju su besplatno u petak 05.12, bob na šinama, zip line i tjubing.

U MK Mountain Resortu su ostvarena očekivanja u vezi sa prodajom kapaciteta za ovu zimsku sezonu, a sve je veće interesovanje gostiju iz regiona, potom iz Rusije, Rumunije, Grčke i Turske što je rezultat uloženih napora u poslednje četiri godine. Pred narednu ski sezonu uspostavljena su četiri čarter leta iz Moskve za Niš, kao i čarter let iz Turske u januaru i februaru, što će doprineti većoj tražnji na ovim tržištima koja su krucijalna za našu ponudu, rekao je Nikola Avram, direktor MK Mountain Resorta.

Osim izvanredne lokacije takoreći na samim ski stazama, ponuda u tri smeštajna objekta MK Mountain Resorta je koncipirana za različite potrebe gostiju. Ljubitelje ski odmora u hotelu Grand dočekaće vrhunski komfor i udodnost, uživanje u luksuznom spa centru i kupanje u bazenu sa toplom vodom na korak od ski staza, dok je za najmlađe goste u hotelu Angella obezbeđen dnevni program animacije i profesionalna briga o deci zbog čega roditelji mogu da se opuste i uživaju u odmoru. Novitet za ovu zimu je i ultra all inclusive paket, koji poklonicima all inclusive usluge omogućava neograničenu konzumaciju hrane i pića kao i najam ski opreme. Gosti „Apartmana Konaci“, mogu uštedeti i do 50% za dodatne usluge u spa centru, restoranu, dečijem klubu i skijašnici u okviru rizorta, kupovinom animacijskih kartica.

Što se tiče puštanja skijališta u rad, mi smo, u tehničkom smilsu, potpuno spremni. Pre 10 dana smo osnežavavali staze, ali nam trenutna temperatura ne ide na ruku. Čim se budu stekli uslovi, a po prognozi je to u nedelju, nastavićemo sa pripremanjem staza za puštanje u rad. Ljubitelje skijanja i borda ove sezone na Kopaoniku očekuje puno novina. Iza nas je godina velikih investicija, pa se sa tim završavaju radovi na izgradnji dve šestosedne žičare na lokacijama Krčmar i Gvozdac. Radovi su u završnoj fazi, pa će od nove godine ljubitelji ovih staza moći da uživaju u vožnji na inastalacijama poslednje generacije sa haubama i grejačima na sedištima. Umesto stare dvosedne žičare na Krčmaru postavlja se šestosed kapaciteta 1800 skijaša na sat, a ista žičara postavlja se i na lokaciji Gvozdac. Dužina žičare Krčmar je oko 2 hiljade metara, dok je dužina instalacije na Gvozdcu oko 1300 metara. Zamenom starih instalacija, značajno povećavamo kapacitet skijaišta za gotovo 3600 skijaša na sat. Radi što većeg komfora i bezbednosti skijaša, za ovu sezonu proširujemo  staze u samom centru skijališta, pa će tako staze Karaman greben, Pančićev vrh i vezni put Karaman greben i Mali karaman biti šire za po 5 metara. Takođe, na radost svih skijaša i bordera, u toku je produženje staze Gvozdac, koja će od ove sezone biti duža za 400 metara. Pored ovih novina, za sve skijaše i bordere koji vole da skijaju na Jarmu i Gobelji, a naročito za naše najmlađe korisnike, postavlja se nova pokretne traka dužine oko 70 m koja će olakšati pristup ski liftu Jaram i poboljšati komfor i bezbednost skijanja. Za ovu sezonu, radi se i produženje Malog Jezera. Ova ski instalacija biće produžena za oko 60 metara i skijaše i bordere će izvlačiti do staze Sunčana dolina, rekao je povodom otvaranja sezone na Kopaoniku Dejan Ljevnaić, vd direktora JP Skijališta Srbije.

Ski Opening Kopaonik održan je prvi put 2010. godine, u organizaciji MK Mountain Resorta i Skijališta Srbije, a sve po ugledu na popularne evropske ski centre, sa ciljem da se na simboličan način obeleži otvaranje ski sezone na Kopaoniku. Nakon pet godina, događaj je postao poznati turistički brend koji svake godine na Kopaonik privlači sve veći broj gostiju iz celog regiona. Ove godine očekuje se još više gostiju tokom trajanja ove manifestacije.