infoKOP u "Blicu"
7.2.2007. | 17:10 -> 17:23 | infoKOP sajt | KOMENTARI (7)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


      U današnjem broju dnevnog lista "Blic" pojavio se tekst pod nazivom "Lepote Kopaonika i na Internetu" u kome se afirmativno govori o infoKOPu sajtu. Tekst prenosimo u celini uz par ispravki jer je greškom sajt www.tckopaonik.com i njegov autor Srđan Dražović umesto kao jedan od sajtova koji se bavi Kopaonikom pomenut kao deo infoKOP sajta:
      Zahvaljujući entuzijazmu Srđana Dražovića inženjera informatike iz Raške, i Stevana Rosića mašinskog inženjera iz Kragujevca, Kopaonik je putem interneta ušao u domove miliona korisnika tog novog medija, kako u nas tako i van granica naše zemlje.
      Sajtovi (www.infokop.net - Rosić i www.tckopaonik.com - Dražović) delo pomenutih autora, postali su sveobuhvatni internet portali Turističkog centra Kopaonik i potpuno su otvoreni za saradnju sa svim sajtovima i subjektima koji se bave ovom planinom. U realizaciji ovih projekata njihovi autori nisu naišli na razumevanje i finansijsku podršku turističkih subjekata tog centra ("Genex", SO i Turistička organizacija Raška), ali im to nije smetalo da lepote Kopaonika na ovaj način pokažu svetu.
      Inače, odličnom saradnjom pomenutih autora sa "Jatovim apartmanima", kako napominju Dražović i Rosić, stvoreni su uslovi za funkcionisanje prve web kamere na Kopaoniku, koja se nalazi na krovu "Jatovih apartmana", a o čemu je "Blic" pisao. Preko Dražovićevog sajta može se rezervisati smeštaj u apartmanima "Jata", kao i u svim većim hotelima i odmaralištima na Kopaoniku, uz posredovanje partnerske turističke organizacije "Azur trejd" iz Beograda. On nudi posetiocima i niz korisnih informacija za sve posetioce Kopaonika.
      Osim standardne internet prezentacije, pretraživanje sajta www.infokop.net moguće je i preko mobilnih telefona najnovije generacije (wap.infokop.net). Na taj način, turisti Kopaonika mogu da iskažu i svoje lične utiske i zapažanja, bilo da ocenjuju kvalitet ski-staza, ukupnu ugostiteljsku ponudu na ovoj planini ili ono što im se u datom momentu učini interesantnim. Sve to sa bilo kog mesta na krovu Srbije koje je pokriveno signalom mobilne telefonije.
      Na Rosićevom sajtu redovno se ažutiraju servisne vesti sa Kopaonika - dnevno se unose informacije o radu žičara, vremeskoj prognozi za četrnaset dana, a web kamera na "Jatu" na svakih 25 minuta prikazuje novu sliku sa te planine.
      Tokom protekla dva meseca putem sajta www.infokop.net organizovana je i peticija za smanjenje cene ski-pasa, a lista potpisnika je prosleđena JP "Skijališta Srbije", koje gazduje žičarama na Kopaoniku. Na sajtu je postavljena i kolekcija od preko 2000 fotografija Kopaonika u sva četri godišnja doba, a posetiocima sajta je omogućeno i da postavljaju svoje fotografije, razmenjuju utiske, komentarišu vesti, daju predloge i tome slično.