Završene FIS slalom trke na Kopaoniku
31.12.2013. | 09:28 -> 09:32 | Takmičenja | KOMENTARI (0)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


      U subotu i nedelju na Kopaoniku su se održalo međunarodno FIS takmičenje u alpskom skijanju na kome su učestvovali takmičari iz 15 zemalja.  Na program su tokom dva dana bile trke slaloma FIS kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji. Trke su vožene na stazi crna Duboka, a organizator takmičenja je Skijaški savez Srbije, uz tehničku podršku JP Skijališta Srbije.

Prvog takmičarskog dana, u subotu najbolji su bili Igor Laikert iz BIH kao i Andreja Slokar iz Slovenije.

Igor Laikert potvrdio je svoju dobru formu u slalomu i da predhodne dve pobede na FIS Citizen trkama održanim pre 10-tak dana na Kranjskoj Gori nisu bile slučajnost.Igor je rođen 1991. godine u Zenici, član je ski kluba Karaula. Ova pobeda na Kopaoniku sa osvojenih 21,57 FIS bodova predstavlja njegov najbolji rezultat u karijeri.

Drugoplasirani na ovoj trci sa više od pola sekunde zaostatka je Rumun Aleksandru Barbu, a trećeplasiran Slovenac Jure Cas

Najbolje plasirani srpski takmičar je Andrija Vuković na 5. mesto. Od ostalih takmičara iz Srbije, plasmane su ostvarili: 10. Marko Stevović, 17. Strahinja Stanišić i 20. Sava Pavlović. Najbolji skijaš Srbije Marko Vukićević nažalost nije uspeo da završi prvu vožnju.

U ženskoj trci slaloma najbolja je bila slovenačka skijašica Andreja Slokar ispred Vere Asenove iz Bugarske na drugom i Gabriele Capove iz češke na trećem mestu.

Od takmičarki iz Srbije, najbolja i jedina koja je ostvarila plasman je Maša Janković na 6. mestu. Ostale dve naše takmičarke Barbara Bogdanović i Veronika Tomić nisu uspele da završe prvu vožnju.

Staza crna Duboka ima FIS homologaciju 9554/07/10. Start trke je na 1760, a cilj na 1600 m/nv. Visinska razlika je 160 m. FIS Tehnički delegat na ovum trkama je Matijaž Vrecl iz Slovenije. Stazu za prvu vožnju je postavio srpski trener Miloš Tomić, a za drugz Ljubomir Martinček iz Slovačke.

Drugog takmičarskog dana na Kopaoniku, vožene su trke FIS slaloma u muškoj i ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji najbolji plasman je ostvario Rumun Aleksandru Barbu, koji je na jučerašnjoj trci zauzeo drugo mesto. Kod žena, najbolja je bila Kristina Salova iz Slovačke.

Drugoplasirani je bio Marko Rudić iz BiH, dok je treće mesto pripalo Filipu Mlinseku iz Slovenije. Od domaćih takmičara, Andrija Vuković je zauzeo 8. mesto, Marko Stevović 13. dok je Saša Pavlović zauzeo 24. mesto. Marko Vukićević i Strahinja Stanišić nisu završili prvu vožnju.

Pobednik sa slaloma koji je održan predhodnog dana, Igor Laikert, nije završio trku.

U ženskom slalomu najbolja je bila Slovakinja Kristina Salova, ispred Sejle Merdanović iz BiH i Vere Asenove iz Bugarske.  Barbara Bogdanović je zauzela 12. mesto dok Veronika Tomić i Maša Janković nisu završile trku.

U prvoj vožnji stazu je postavio Miloš Tomić, dok je u drugoj vožnji stazu postavio Ivan Lasevski. 

Izvori: Ski savez, Skijališta Srbije, Skijanje.rs, InfoKOP.net