Završena letnja sezona na Kopaoniku
10.10.2013. | 00:20 | Ostale novosti | KOMENTARI (0)


      Današnjim danom zvanično je zatvorena letnja sezona na Kopaoniku. Novi sadržaji poput boba na šinama, zip lajna, tjubinga, biciklizma, alpinizma, raftinga, paragladinga, jahanja učinili su da ova letnja sezona bude jedna od najuspešnijih. Mora se priznati da su Skijališta Srbije, MK Mountain resort i drugi hotelijeri uložili ogrman napor da Kopaonik dobije ove letnje popularne sadržaje i time stane rame uz rame sa evrposkim planinskim centrima.

Kopaonik je ove letnje sezone posetilo 20 odsto više stranih turista nego lane, a samo u MK Mountin resortu u istom periodu zabeleženo je 30.000 noćenja, rekao je Tanjugu direktor ove kompanije, Nikola Avram. 

"Cilj nam je i bio da Kopaonik stane rame uz rame sa evropskim planinskim centrima", kazao je Nikola Avram.

Ovaj turistički i ski centar iz godine u godinu beleži rast inostranih turista, pa je tako ove godine stranaca bilo 20 odsto više nego prošle sezone, a ove godine Kopaonik je bio i domaćin svetskog prvenstva u paraglajdingu.

"Zahvaljući Skijalištima Srbije, turistički i ski centar obogatio je ove sezone ponudu namenjenu turistima koji vole adrenalin i aktivan odmor, pa su tako uvedene i nove instalacije, jedine na ovim prostorima – zip lajn i bob na šinama", podsetio je Avram.

Povodom predstojeće zimske sezone, direktor MK Mountin resorta ističe da su gotovo svi smeštajni kapaciteti te kompanije (Hotel Grand, Hotel Angella i Apartmani Konaci) već rasprodati u periodu od 12. do 19. januara.

Na Kopaoniku je ostvareno oko 12 hiljada vožnji na brojnim novim sadržajima.

Skijališta Srbije uveliko se pripremaju za zimsku sezonu koja će biti obogaćena brojnim promocijama i novim aktivnostima. Ski opening na Kopaoniku se već tradicionalno održava početkom decembra, a planirani datum otvaranja sezone je od 5. do 8. decembra.