Skijalište radi po redovnom planu, za sada nema registovanih koji su zaraženi Koronom na Kopaoniku

13.3.2020. | 19:03 | Press | KOMENTARI (7)

Proteklih dana pojavile su se neproverene glasine da se skijalište Kopaonik zatvara i da se na Kopaoniku pojavio Korona virus u hotelu Grand. U cilju pravovremenog i istinitog obaveštavanja javnosti, kontaktirali smo JP "Skijaišta Srbije" i MK Resort kako bi smo dobili zvanične informacije. Ni jedna ni druga glasina nisu istinite. Iz JP "Skijališta Sebije" smo dobili informaciju da će Skijalište Kopaonik do daljnjeg raditi po redovnom planu i programu. Hotel "Grand" nam je potvrdio da do sada nije bilo slučajeva Korone u njihovom hotelu i da očekuju da će nadležne institucije preduzeti potrebne mere u cilju sprečavanja širenja panike među turistima na Kopaoniku.

Situacija se i na globalnom nivou menja velikom brzinom. Naravno da postoji objektivna mogućnost da u jednom trenutku i dođe do stvaranja uslova za potencijalno zatvaranja skijališta. To će isključivo zavistii o razvoja situacije i daljeg širenja virusa. To niko u ovom trenutku ne može da predvidi, a još manje zvanično da kaže. Do tada, sve na Kopaoniku radi najnormalnije. Da li je to ispravna odluka ili ne to je već drugo pitanje i o tome može naširoko da se piše. Naš sav je da o tome mora da odluče ljudi koji su stručni za tu oblast na osnovu procene rizika.

Ako se stvari promene u nekom trenutku, mi ćemo to odmah i objaviti i pravovremeno obavestiti turiste. Sreća u nesreći je da je sezona na samom kraju, pa iako bude potrebe za nekim restriktivnim merama, to se neće puno odraziti na poslovanje turističkih subjekata na Kopaoniku.

Svi treba da shvate da u ovakvim situacijama za širenje lažnih vesti i panike može i krivično da se odgovara. Glasine će uvek da postoje. Zato apelujemo na sve da budu odgovorni i prema sebi i prema drugima.

Pročitajte još: