U petak počinje Kopaonička škola prirodnog prava
12.12.2019. | 18:41 | Press | KOMENTARI (0)


Nakon zvaničnog otvaranja ski sezone 2019/2020. i manifestacije Ski Opening na Kopaoniku, ova planina i dalje je puna posetilaca, ovog puta pravnika. U petak, 13. decembra, počinje Kopaonička škola prirodnog prava, a tema ovogodišnjeg jubilarnog susreta je „Pravo i snaga umnosti”.

Kao i prethodnih godina, od 13. do 17. decembra održaće se tradicionalni kongres pravnika, poznatiji kao Kopaonička škola prirodnog prava. Kongres se odvija u okviru usvojenog Heksagona, kroz šest oblasti (VI katedri):

Kopaonička škola prirodnog prava prvi put je održana 1987. godine, a ove godine na susretima pravnika očekuju se eminentni pravni teoretičari i praktičari, univerzitetski profesori, članovi akademija nauka, naučnih instituta, predstavnici sudova, advokature i drugih pravosudnih organizacija, upravnih i drugih državnih organa, privrednih, bankarskih i osiguravajućih organizacija ne samo iz Srbije i regiona, već i iz Rusije, Belorusije, Izraela, Nemačke, Engleske, Francuske, Brazila, Mađarske. Njen osnivač je akademik prof. dr Slobodan Perović.

Kopaonička škola prirodnog prava  koja ove godine obeležava 32 godine postojanja održava se u kongresnom centru MK Mountain Resorta, koja poseduje savremenu opremu i fleksibinost prostora, što doprinosi mogućnosti održavanja najrazličitijih skupova, a koja je ovom prilikom puna do poslednjeg mesta.