InfoKOP intervju: Kraljevi Čardaci kao jedan od najprepoznatljivijih brendova na Kopaoniku
8.2.2017. | 22:31 -> 23:57 | Intervju | KOMENTARI (4)
| | | | | | |

URL je iskopiran!


Kraljevi Čardaci su za vrlo kratko vreme postali jedan od najprepoznatljivih brendova na Kopaoniku. U novom infoKOP intervju pročitajte kako je iz ljubavi prema Kopaoniku i ideje da se napravi porodična vikendica na kraju nastao kompleks koji se po mnogo čemu izdvaja od drugih i koga turisti prepoznaju kao pionira u donošenju modernog turizma u ski centar Kopaonik.

Kraljevi Čardaci su jedan od najprepoznatljivijih brendova na Kopaoniku. Koliko je potrebno uložiti truda da bi se dostigao današnji nivo usluge?


Dosta truda, i još više ljubavi. Osnova svega kada su Čardaci u pitanju je emocija koja je uneta u posao. Kada u nešto verujete i kada volite to što radite i najteže faze u poslu se lakše prebrode.

Šta je to što vas čini drugačijim od ostalih hotelskih kompleksa?


To je prevashodno dobar odnos kvaliteta i cene, sadržaj kompleksa, brižljivo biran kadar na svim pozicijama što se odražava na dobru uslugu, velika pažnja koja se posvećuje porodicama sa malom decom, stalno ulaganje u marketing…

Koliko ljudi je zaduženo za organizaciju odnosno koliko zaposlenih je potrebno da bi se održao visok nivo hotelske usluge?


Broj zaposlenih varira u toku godine u zavisnosti da li smo u sezoni ili ne. Trenutno imamo preko 80-toro zaposlenih.

Nosioci ste “Wellness zvezde”, nagrade za najbolji Wellness hotel u Srbiji 2012. godine, dok je hotel prve goste primio 2011. godine. Za kratko vreme osvojili ste ovo priznanje. U čemu je tajna uspeha?


Od samog početka smo se trudili da ponudimo nešto više što se sadržaja tiče. U to vreme smo bili jedan od retkih hotela koji je imao bogat sauna svet, otvoren i zatvoren bazen, float spa kapsulu… Trudili smo se da ni u čemu ne bude improvizacije, što je čest slučaj u hotelijerstvu kod nas u Srbiji. Pakete koje smo tada pravili (a i danas), smo osmišljavali tako da budu pristupačni cenovno.

Wellness zvezda je prvo priznanje koje smo dobili i nama u to vreme ogromna satisfakcija… Kasnije su se priznanja nizala. Samo u 2016. godini smo dobili tri vrlo prestižna priznanja: "Stvaraoci za stoljeca" koje se odnosi na inovativnost u privredi dodeljeno od međunarodnog privrednog foruma u Dubrovniku, zatim priznanje dodeljeno od strane Kongresnog turizma i SEEbtm magazina za jedan od najboljih hotela za organizovanje kongresna i poslovnih druženja i priznanje i "Press zvezda" dodeljenu od Turističkog sveta za hotel sa najboljom komunikacijom sa medijima po oceni novinara.

Organizatori ste raznih specijalnih i akcijskih ponuda tokom zimske ali i letnje sezone na Kopaoniku. Koliko ove promocije doprinose popunjenosti vaših smeštajnih kapaciteta i kako gosti reaguju na njih?


Kopaonik kao destinacija ima problem kontinuiranog rada u toku godine. Zimske mesece kao i jul i avgust je lako popuniti, ali su sporni proleće i jesen. U tim periodima se najviše trudimo da privučemo turiste. Osmišljavamo razne pakete i akcije. Kopaonik je podjednako lep tokom cele godine. Sa ekskurzijama u našoj organizaciji gosti imaju mogućnost da upoznaju najlepše delove Kopaonika. Kada vremenski uslovi to ne dozvoljavaju tu su i SPA paketi koji pored korišćenja SPA i Welness-a  ponekad podrazumevaju i razne masaže i tretmane.

Trenutno su aktuelni paketi za Uskrs, Prvi maj, "Buđenje životne energije" u saradnji sa Peđom Filipovićem, SPA vikend paketi… Mislim da se polako budi svest kod turista da Kopaonik ne treba vezivati samo za zimu.
 
Kao zaljubljenicima u Kopaonik i prirodu uopšte, u planu vam je bila samo vikendica na omiljenoj planini, međutim na mestu vikendice nikao je ceo hotelski kompleks sa 199 apartmana, pivnicom, restoranom, Spa&Welless i fitnes centrom, bazenom, igraonicom... Kako se to dogodilo?


Iz ove perspektive to možda deluje neverovatno, ali je zaista tako i počelo.

U martu 2009. godine se rodila ideja da imamo malu nekretninu na Kopaoniku. Kako je danas teško izdvojiti novac za tako nešto, moj suprug je došao na ideju da napravimo mali kompleks apartmana za prodaju i da iz zarade prodatih nama ostane jedan. Kako mu građevina nije bila strana kao i tadašnje prilike na tržištu nekretnina, za vrlo kratko vreme smo našli plac, prikupili potrebne dozvole, a zahvaljujući interesantnom projektu jer je podsećao na mali gradić uspeli da većinu apartmane prodamo u predizgradnji. To je bio početak i tako je nastao nas prvi objekat. Sve je bilo gotovo za 8 meseci. Interesovanje za kupovinom apartmana je bilo veliko što mog supruga tera tada na razmišljanje da kupimo plac pored i nastavimo sa gradnjom… i tako par godina i par faza. Zadnji objekat  je pušten u rad u decembru 2015. godine. Tako je naša mala nekretnina sa početka priče prerasla u hotelsko apartmanski kompleks sa bogatim sadržajem.

U aprilu ove godine krećemo u novu fazu gradnje gde ćemo pored širenja apartmanskog i hotelskog dela širiti i sadržaje, gde bih izdvojila proširenje spa dela i akva park za najmlađe.

Kao bračni par, zajedno ste formirali vašu "planinsku bajku” u kojoj i sada živite. Koliko su ljubav i međusobna podrška pomogli da se bajka pretvori u stvarnost?


Da nije bilo ljubavi i međusobne podrške, teško da bi bilo i bajke.

Šta biste izdvojili kao najvažniju stavku kada govorimo o terminu zadovoljan gost?

Ljubaznost i predusetljivost, a nenametljivost zaposlenih. To je jedna glavnih od stavki, a ima ih naravno još puno.

Svedoci smo ubrzanog razvoja Kopaonika kao skijaškog centra. Šta vi mislite koje su kratkoročne, a koje dugoročne potrebe centra kada govorimo o investicijama?


Ono sto meni lično najviše smeta je lako rešivo, a može da stvori mnogo bolji opšti utisak o planini. Kopaonik kao nacionalni park bi trebao da bude dosta čistiji. To se u zimskim mesecima toliko i ne primećuje, ali kada nema snega smeće koga ima po centru, a i po obeleženim, pa čak i neobeleženim stazama, tamo gde mislite da retko ko prolazi, para oči. Puno puta sam bila svedok leti, kada turisti glasno komentarišu to kao veliki problem Kopaonika. Mislim da bi tim problemom trebali sto pre i svi zajedno da se ozbiljno pozabavimo.

Što se dugoročnih potreba tiče, nama u Vikend naselju pre svega su neophodni trotoari i ulična rasveta. Naravno i gondola bi dobro došla.

I na kraju zašto jedan ljubitelj zimskih i letnjih sportova, kao i oni koji vole uživanje u prirodi, opuštanje i relaksaciju treba da odsednu baš u Kraljevim Čardacima?

Zbog komfora koji Čardaci nude pre svega. Iako se Čardaci nalaze u Vikend naselju našim prevozom se brzo stiže do skijašnice koja se nalazi na stazi, posle skijanja gostima je na raspolaganju nas wellness. Za one koji dolaze sa decom organizovana je celodnevna animacija, a tu su i devojke koje decu čuvaju. Uveče je zagarantovan provod u pivnici i našem a la cart restoranu.

Leti svakodnevno organizujemo ekskurzije. Prošlog proleća smo trasirali naše staze u Vikend naselju za one koji žele u solo režiji da se prošetaju. I leti imamo profesionalne animatore koji organizuju razne animacije za decu ali i za odrasle. Tu su i tematske večeri, školice plivanja… I naravno, ono što je često presudno u odabiru hotela, trudimo se da cena bude pristupačna.