Novi softver za pretragu smeštaja na portalu infoKOP
30.1.2016. | 16:01 | infoKOP sajt | KOMENTARI (5)


Trudeći se da pružimo što bolju uslugu korisnicima portala, za ovu ski sezonu smo izradili softver za naprednu pretragu smeštajnih kapaciteta na Kopaoniku. Obzirom da je iz godinu u godinu baza smeštajnih kapaciteta na Kopaoniku rasla i da je dostigla brojku od 170, pronalazak odgovarajućeg smeštaja je do danas bio relativno težak posao za preko 700 000 mesečnih posetilaca infoKOP portala. Da bi smo olakšali put do pronalaska smeštaja traženih karakteristika, a prateći nove trendove, sve smeštaje smo kategorizovali u novu bazu koja sadrži detaljne karakteristike svake smeštajne jedinice (GPS lokacija, vrsta, broj osoba, wifi, parking, garaža, dozvoljeni kućni ljubimci, kuhinja, SPA...). 

Jednostavnim izborom karakteristika smeštaja, u vidžetu u gornjem desnom uglu desktop verzije portala, naš novi softver će vam izlistati rezultate koji odgovaraju vašem upitu. Pored liste, biće vam prikazane i GPS lokacije smeštaja na turističkoj mapi Kopaonika, kao i dodatni sadržaj svakog pojedinačnog smeštaja u vidu prepoznatljivih ikona.

Paralelno sa desktop pretragom razvili smo i rešenje prilagođeno mobilnim platformama Andorid i iOS. U verziji portala za mobilne uređaje pretraga se nalazi u kategoriji smeštaj. Prednost mobilnog rešenja se ogleda i u mogućnosti direktnog pozivanja smeštaja iz rezultata pretrage jednostavnim dodirom na ikonicu u obliku telefonske slušalice.

Softver se i dalje razvija te uskoro možete očekivati i još naprednih funkcija. Ukoliko imate nekih sugestija i predloga molimo vas da ostavite komentar na ovaj članak.

Preuzmite infoKOP aplikacije za Androd i iOS platformu: