Davorin Babić
Ski škola | KOMENTARI (11)


Telefon: 063/85-41-144
E-mail: [email protected]
Sajt: www.naucidaskijas.rs
Cenovnik: -
 

Instruktor je skijanja od 2004. godine. Svoje prve skijaške korake napravio je kao sedmogodišnji dečak u Sloveniji gde je i rođen. Na padinama  Kranjske Gore prvi put je osetio draž i lepotu skijanja! Tog momenta davne 1985. zaražen je “ virusom”; koji je prouzrokovao tešku zavisnost od skijanja; za koju do današnjeg dana nije pronađen lek! Pokušaj da se virus iskoreni, pauziranjem od rada na Kopaoniku u trajanju od tri godine, pokazao se neuspešnim.  Jedina delotvorna terapija bio je kontinuiran boravak na snegu, te je bio primoran da se vrati na Kopaonik i nastavi da se druži sa svojim učenicima.

Entuzijazam , radost i strast koju oseća prema skijanju pokušava da prenese na svakog svog učenika, bilo da se radi o detetu od 4 godine, koje još uvek nije svesno sebe i sveta oko sebe ili odrasloj osobi koja se trudi da racionalizuje svoje strahove dok skija! U radu sa učenicima, bilo da je grupna nastava u  pitanju ili individualni čas, pre svega insistira na zabavnom aspektu učenja skijanja i čvrsto veruje da bez takvog pristupa nema uspeha! Njegov moto je “čas bez osmeha  i ozarenih lica je neuspeo čas” te ga takvog doživljava kao profesionalni i lični neuspeh.

Često ume da kaže kako je skijanje jedna od retkih preostalih ljudskih sloboda! Makar i u tom kratkom trenutku spuštanja niz stazu skijaš zadovoljava tu osnovnu ljudsku potrebu za kretanjem i slobodom.

Davorin je završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, gde je dodatno podgrevao svoju strast prema sportu i skijanju.
Njegova misija je da svaki učenik koji sa njim provodi vreme na času zavoli skijanje i da trenutke sa staze pamti ceo život, a da kući ponese samo pozitivne impresije!  

Svako ko želi da skija sa Davorinom, da se pritom lepo provede, ponešto i nauči, a ne plaši se „ virusa” slobodno može da ga kontaktira na mob. telefon 063/85-41-144 ili putem e-maila: [email protected]