Potpisan ugovor sa KBC-om, helikopter na usluzi povređenima
info | KOMENTARI (15)


      Kopaonik je jedan od retkih centara koji uz kupovinu ski karte nudi i potpunu zdravstvenu zaštitu u Kliničkom centru Srbije (KBC), uslugu GSS-a i osiguranje skijaša u slučaju povrede. Novina, od ove ski sezone, je da će zravstvenu zaštitu pružati Klinički centar Srbije, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije će po prvi put od ove sezone, po potrebi Kliničkog centra, pružati uslugu prevoza povređenih skijaša helikopterom.

Dejan Ljevnaić, generalni direktor JP "Skijališta Srbije" je za sajt infoKOP potvrdio da je bezbednost skijaša najveći prioritet Skijališta te su za ovu ski sezonu potpisali ugovor sa Kliničkim centrom Srbije koji će pružati uslugu zdravstvene zaštite umesto dosadašnjeg VMA Trauma centra. U svakom trenutku u novom centru će se nalaziti oko 10 eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti i oni će, biti osposobljeni da pomognu ljudima koji zadobiju povrede, bilo da je reč o povredama na skijaškim stazama ili van njih. Tačnije, postojaće tim koji će odmah reagovati i zbrinuti pacijenta.

Za potrebe hitnih slučajeva MUP Srbije će pružati uslugu prevoza povređenih, a izgrađen je i novi heliodrom na lokaciji hotela Bačište, porušenog za vreme NATO agresije na SRJ. Takođe MUP Srbije je za bezbednost na samom skijalištu ski centra Kopaonik angažovano 25 žandarma.

Napominjemo da ovu uslugu gubite ukoliko se ski karta ne vodi na vaše ime, odnosno da rizikom kupovine karata od preprodavaca gubite pravo na besplatnu uskugu KBC-a kao i skijaško osiguranje.